Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye istasyonlarını çoğaltmaya devam ediyor

Özellikle acil durumlarda aldıkları görevler nedeniyle şehir içinde olduğu gibi şehir dışında da görevlerde bulunan ABB İtfaiye teşkilatına yatırımlar devam ediyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta gelinen son durum ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ankara'nın geniş bir yüzölçümüne sahip olması ve resmi rakamlara göre 6 milyonluk bir nüfusu içinde barındırması yaşanabilecek istenmeyen durum ihtimalini artırıyor. Bu konuda görevli birim olan Ankara İtfaiyesini büyütme ve yeni istasyonlar inşa etme çalışmaları devam ediyor.

"ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, istasyon sayısını artırdıklarını söyledi. Başkan Yavaş "Başkent’te yangın ve acil durum müdahaleleri için itfaiye teşkilatını güçlendirmeye devam ediyoruz. Yeni açılan istasyonlarla birlikte sayı 48’e yükseldi. Sincan Temelli, Yenimahalle Yakacık ve Çamlıdere’ye de modern itfaiye istasyonları inşa ediliyor. Daha güvenli bir Ankara için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

İtfaiye istasyonlarında günün 24 saatinde görevli personeller bulunuyor. Gelebilecek, yangın ve kaza gibi olaylara karşı teyakkuzda olan ekipler istasyonların çoğalması sayesinde olay yerine daha hızlı ulaşım sağlıyor.

HEM PERSONEL HEM İSTASYON YATIRIMLARI YAPILIYOR

Şu anda 48 adet olan İtfaiye İstasyonları bahsi geçen inşaatların tamamlanması ile 51'e yükselecek. Bu konu ile ilgilenmeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi hem istasyon sayısını artırıyor, hem de personellerinin daha donanımlı olması için gerekli adımları uyguluyor.

Kaynak: Haberankara.com