Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı'nı sanatla canlandırıyor

Ankara'nın en köklü ve önemli parkları arasında yer alan Gençlik Parkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmişti. Parka eski canlılığını kazandırmak için sanat ve kültür etkinliklerine hız verildi.

1936 senesinde ilk temelleri atılan ve Ankara'nın en önemli parkları arasında yer alan Gençlik Parkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kapsamlı bir bakım ve tadilat çalışmasından geçirilmişti. Park yeniden hizmete alınırken ABB tarafından eski canlı günlerine dönmesini sağlamak adına sanatsal faaliyetlere ağırlık verileceği duyuruldu.

GENÇLİK PARKI SANATLA CANLANACAK!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan paylaşım ile "Ankara’nın kalbi Gençlik Parkı’mızı sanatın tüm renkleriyle yeniden canlandırıyoruz. Herkesin geçmişten bugüne değerli anılarına ev sahipliği yapan bu güzel parkta; müzik dinletilerinden dans gösterilerine, pandomim performanslarına kadar pek çok farklı sanat dalıyla parkımızda vatandaşlarımızı buluşturuyoruz." denilerek parkta farklı etkinliklere yer verileceği duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı'nı sanatla canlandırıyor

ABB tarafından Gençlik Parkı'nda kurulan Sanat Sokağı ile eskiden olduğu gibi parkın sanatla anılması amaçlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu hafta parkta sanat haftası kapsamında kurulan sokakta vatandaşlar sanatçılar sanat eserlerini vatandaşların gözleri önünde üretecekler. Sokakta etkinlikler 16:00 ile 22:00 arasında gerçekleştirilecek. Tüm Ankaralılar düzenlenen etkinliklere davet edilirken Gençlik Parkı'nda üretilen eserler önümüzdeki hafta düzenlenecek sergide Ankaralıların beğenesine sunulacak.

Kaynak: Haberankara.com