Ankara Büyükşehir Belediyesi BAKAP'ta silajlık mısır hasadına başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapmış olduğu açıklaması ile BAKAP Tarım Kampüsü'nde silajlık mısır hasadına başlandığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi BAKAP'ta silajlık mısır hasadına başladı

Kırsal kalkınmaya büyük önem veren ve desteklerine devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu kapsamda BAKAP Tarım Kampüsü'nü devreye almıştı. 130 dönümlük dev bir alana ekilen silajlık mısırlarda beklenen hasat dönemi başladı. Mısırlar Ankaralı küçük aile işletmelerine ait olan hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesinde kullanılacak.

ANKARA BAKAP'TA BEKLENEN HASAT DÖNEMİ BAŞLADI!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında "Kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerli üreticilerimize katkı sağlamak amacıyla BAKAP Tarım Kampüsü'nde 130 dönümlük alanda yetiştirdiğimiz silajlık mısırın hasadına başladık.

Son dört yıldır, kaliteli kaba yemimizi Başkent'teki küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak sunarak hayvan yetiştiricilerimize destek oluyoruz. Bu yıl da hasat ettiğimiz silajlar üreticilerimizin elini güçlendirecek. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz!" diyerek silajlık mısırın hasadına başladıklarını açıkladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, yapmış olduğu açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerinin müjdesini verdi. ABB tarafından son 4 senedir küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak kaba yem yardımı yapılarak hayvan üretimine destek olunurken bu senede desteğin devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER