Ankara Büyükşehir Belediyesi Arıcılık Zirvesi düzenleyeceğini duyurdu

ABB'nin tarım ve hayvancılık alanında çalışan Ankara halkına destekleri devam ediyor. Bu kapsamda alanında uzman kişiler tarafından Altınpark'ta bir eğitim zirvesi düzenleyeceği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Arıcılık Zirvesi düzenleyeceğini duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir çok defa arıcılıkla ilgilenen vatandaşlara yönelik eğitim ve destek hamleleri gerçekleştirmişti. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta arıcılığın kendileri için ne kadar önemli olduğunu "Dünyada arı nesli yok olduğu zaman bilin ki dünya batmak üzeredir, yok olmak üzeredir" derler. Ekosistemin devam ettiğinin en büyük göstergesi arılardır" sözleri ile özetlemişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Arıcılık Zirvesi düzenleyeceğini duyurdu

ARICILILAR İÇİN ÖNEMLİ ETKİNLİK

Kursiyerlere arıcılık eğitimi veren, arıcıları mesleklerinde doğru ve etkili bir şekilde ilerlemeleri açısından bilgilendiren ABB ilerleyen haftalarda bir Arıcılık Zirvesi düzenleyecek.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda "Başkent Arıcılık Zirvesi başlıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenecek olan Başkent Arıcılık Zirvesinde buluşuyoruz" denildi.

BİRÇOK BAŞLIKTA BİLGİLER KATILIMCILAR İLE PAYLAŞILACAK

Zirvede katılımcılara Küresel İklim Değişikliğinin Arıcılığa Etkisi, Apiterapi, Arı Yetiştiriciliği ve Sağlığı ve Arı Ürünleri Tüketimi ve Mevzuat gibi önemli konularda bilgiler verilecek.

Bu önemli zirve 2 boyunca sürecek ve 18-29 Ekim tarihleri arasında Anfa Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilerleyen dönemlerde de arıcılar için adımlar atması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER