Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB KPSS puanı ile zabıta memuru alım ilanı yayımladı!

Zabıta haftasını kutlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda ilk defa atanmak üzere zabıta memur alım ilanı yayımladı. ABB zabıta alımı için başvuru şartları, tarihi ve başvuru yeri ile sınav konuları açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB KPSS puanı ile zabıta memuru alım ilanı yayımladı!

1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alım ilanı yayımladı. Yayımlanan duyuru ile ABB memur alımı için başvuru yapmak isteyen kişilerde aranılan koşullar ve başvuru tarihii ile diğer merak edilen detaylar belli oldu.

ABB ZABITA ALIMI İÇİN BAŞVURU VE SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde,657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB KPSS puanı ile zabıta memuru alım ilanı yayımladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alım ilanı için başvuru yapmak isteyen kişilerin 03/10/2024-11/10/2024 tarihleri arasında kendilerinden istenen başvuru belgelerini Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı / Altındağ-ANKARA adresine teslim etmeleri yeterli olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB KPSS puanı ile zabıta memuru alım ilanı yayımladı! - Resim : 2

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ABB ZABITA ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu hakkı mahrumiyeti bulunmamak,
  • c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkumiyet almamak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerliğini yapmış olmak veyahut da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini yapmasını engelleyecek bedensel ya da akıl hastalığı bulunmamak,
  • İlan edilen kadrolar için açıklanan özel şartları taşımak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB KPSS puanı ile zabıta memuru alım ilanı yayımladı! - Resim : 3

ABB ZABITA MEMURU ALIMI İÇİN BAŞVURU EVRAKLARI NELERDİR?

ABB internet sitesinden alınan zabıta memura alımı başvuru formu,

Kimlik belgesi,

Diploma ve mezuniyet belgesi,

Yabancı okul mezunu olanlar için denklik belgesi,

KPSS sonuç belgesi,

Erkek adaylar için askerliklikle ilişiği olmadığına dair beyan,

Görevini yapmaya engel bir sağlık sorunu ya da engeli olmadığına dair beyan,

Sürücü belgesi,

Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet resim.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER