Ankara Büyükşehir Belediyesi: 29 Ekim birlik ve beraberlik içinde kutlanacaktır

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde gerçekleşen terör saldırısı şehirde ve ülke genelinde büyük bir tepki ile karşılandı. Saldırıda şehitler verilmesinden ötürü kentte bir çok belediye planlanan konser ve etkinlik gibi programlara dair iptal açıklaması geldi.

ABB: 29 Ekim birlik ve beraberlik içinde kutlanacaktır

Bir kaç gün sonra Cumhuriyetin ilanının 101. yıl dönümü olması nedeniyle bir çok yerel yönetim hem Cumhuriyet Bayramı kapsamında hem de diğer programlarını iptal ettiklerini duyurmuştu. Kahramankazan TUSAŞ'ta gerçekleşen terör saldırısından dolayı alınan bu kararları uygulayan yerlerden birisi de Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu.

EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İPTAL OLDU

ABB yönetimi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinliklerin terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini duyurmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu açıklamasının ardından bugün bir açıklama daha yayınladı. Yayınlanan açıklamada 29 Ekim kapsamında gerçekleştirilecek devlet törenlerinin iptal edilmediği duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi: 29 Ekim birlik ve beraberlik içinde kutlanacaktır

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Kahramankazan ilçemize yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle, Cumhuriyet Bayramı kapsamında planlanan konser ve eğlence etkinlikleri iptal edilmiştir. Bayramımız, devlet töreni ile saygıyla birlik ve beraberlik içinde kutlanacaktır"

BAYRAMDA BİRLİK MESAJI VERİLMESİ BEKLENİYOR

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yıl dönümünde şehitlere saygı kapsamında eğlence etkinliklerinin iptaline rağmen Ankara'da vatandaşların Anıtkabir gibi yerlere yoğun ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. 29 Ekim'de toplu taşımanın ücretsiz olmasının da bu yoğunlukta etkili olması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER