Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş vatandaşları Gazi Paşa'yı anma ve yağlı pehlivan güreşlerine davet etti

Başkent Ankara'da geçtiğimiz günlerde Keçiören ilçesinde gerçekleştirilen Taha Akgül Karakucak güreşleri büyük ilgi görmüştü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilerleyen günlerde yapılacak yeni güreş müsabakasına vatandaşları davet eden bir paylaşımda bulundu.

ABB Başkanı Yavaş'tan Ankara yağlı pehlivan güreşleri daveti

Ankara'da geçtiğimiz yıl ABB ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ve ASKİSPOR ortaklığında bir güreş turnuvası düzenlenmişti. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri adı verilen bu organizasyon bu yıl 2. defa düzenlenecek.

"VATANDAŞLARIMIZI BU HEYECANA ORTAK OLMAYA BEKLİYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Ankara halkını organizasyonu takip etmeye davet etti. Başkan Yavaş "15 Eylül 2024 tarihinde Keçiören Bağlum Stadı'nda gerçekleşecek 2. Gazi Paşa’yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşlerine davetlisiniz. 60 başpehlivan ve 700 pehlivanın katılacağı bu büyük etkinlik için vatandaşlarımızı bu heyecana ortak olmaya bekliyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş vatandaşları Gazi Paşa'yı anma ve yağlı pehlivan güreşlerine davet etti

GÜREŞİN EFSANELERİ ANKARA'DA TOPLANACAK

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri bu sene Keçiören Bağlum Stadyumunda yapılacak. Yakın zamanda spor hayatını sonlandıran Taha Akgül ve Şaban Yılmaz ile Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'inde yerinde takip edeceği güreş organizasyonunda İsmail Balaban, Feyzullah Aktürk, Özkan Yılmaz ve Cengizhan Şimşek gibi isimlerde yarışacak. Türk kültüründe önemli bir yeri olan güreşle ilgili bu organizasyona ilginin yüksek olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER