Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş: "Cumhuriyetin kurucu ayarlarına döneceğiz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş partisinin Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Hasanoğlan mahallesinde düzenlediği Eğitim Zirvesine katıldı. Başkan Yavaş yaptığı açıklamada partisinin ilk genel seçimde iktidar olacağını ifade etti.

Mansur Yavaş: "Cumhuriyetin kurucu ayarlarına döneceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisinin 2 gün boyunca sürecek Eğitim Zirvesi Elmadağ'da başladı. Zirvenin yapılacağı yer olarak 1941-1947 yılları arasında hizmet veren Hasanoğlan Köy Enstitüsünün bulunduğu Elmadağ seçildi.

ELMADAĞ'DA EĞİTİM ZİRVESİ

19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek, alanında uzman çok sayıda akademisyen, eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı zirve bugün başladı. Düzenlenen eğitim zirvesine katılanlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta katıldı.

Düzenlenen eğitim zirvesinin açılışında bir konuşma yapan Mansur Yavaş son dönemde mensubu olduğu CHP tarafından sıkça dile getirilen erken seçim konusuna atıfta bulundu. Başkan Yavaş "Yapılacak erken seçimde tekrar Cumhuriyetin kurucu ayarlarına geri döneceğiz" diyerek iktidar olma mesajı verdi.

MUHALEFET İSTİYOR, İKTİDAR "SEÇİM YOK" DİYOR

Başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere bir çok siyasi partiden iktidara yönelik erken seçim çağrısı yapılıyor. Cumhur İttifakının kurucu partileri AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi ise seçim gibi bir durumun söz konusu olmadığını, 2028 tarihine uyulacağını ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER