AKK toplantısında konuşan ABB Başkanı Yavaş: Hayali projelere para harcamak istemiyoruz

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kente hizmet politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Olağan Genel Kurulu sonrasında ilk Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Park’ta bulunan Ankara Yelken Kulübü’nde gerçekleşen toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara Kent Konseyi Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Ankara Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ortak aklın tam manasıyla Ankara'da ortaya çıkacağına ve başarılı olacağımıza inanıyorum.'' değerlendirmesinde bulunarak hayali projelere para harcamak istemediklerini ifade etti.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, ANKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Toplantıda yaptığı konuşmada, belediye bütçesinin israf edilmediği bir yönetime dikkati çeken ABB Başkanı Yavaş, “Bizler Ankara halkının tertemiz parasıyla ve Türkiye’deki, Ankara’daki ödenen vergilerden bize düşen paylarla Ankara'yı yönetiyoruz. Nasıl yönetiyoruz? Ankara halkı adına, seçtiği temsilci sıfatıyla yönetiyoruz.'' dedi. ABB Başkanı Yavaş, bütçeyi harcarken israf etmediklerine değinirken ''Maaşını Ankara halkından alan bir memurdan öte bir şey değildir.

AKK toplantısında konuşan ABB Başkanı Yavaş: Hayali projelere para harcamak istemiyoruz

O zaman, biz bu bütçeyi harcarken bu bütçeyi israf etmeden ve Ankara halkının talepleri doğrultusunda harcamamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle de kent konseyinin oluşumuna çok büyük önem veriyoruz. Kent Konseyi’nin de bize yapacağı öneriler doğrultusunda kendi çalışma meclisi ve gruplarının önerisiyle yapmak istiyoruz. Onların parasını onların istemediği, proje adı verilen hayali projelere harcamak istemiyoruz” dedi. Gerçekleşen toplantıyla ilgili AKK'den paylaşım geldi.