ABB'nin verdiği Eczane Destek Personeli eğitimini alan kursiyerler işlerine başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların iş sahibi olmaları için düzenlenen istihdam programları meyvelerini veriyor. Son olarak ABB'nin eczanelerde destek personeli eğitimini alan kişilerin yeni işlerine başladığı öğrenildi.

ABB'nin verdiği Eczane Destek Personeli eğitimini alan kursiyerler işlerine başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde vatandaşları alanında uzman kişiler tarafından eğitmek ve onları iş sahibi yapmak kapsamında yapılan çalışmalarda memnun edici gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor.

“İŞE UYUM SÜREÇLERİNDE DE DESTEK OLUYORUZ”

ABB'nin verdiği Eczane Destek Personeli eğitimini alan kursiyerler işlerine başladı

Edinilen bilgiye göre ABB'nin çeşitli kurumlar ile iş birliği yaparak düzenlediği Eczane Destek Personeli eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerler görevlerinin başına geçti. Vatandaşların iş sahibi olmalarını sağlaması ile takdir toplayan eğitimin 8 hafta boyunca sürdüğü ve yapılan sınav sonucu 100 kişiden 64'ünün iş başı yapma hakkı kazandığı öğrenildi.

Konu ile ilgili konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi İdari Koordinatörü Orhan Koçak “Kariyer Merkezine başvuran adaylarımızın firmalarla eşleştirme sürecinden sonra istihdam süreçleri devreye giriyor burada destekli istihdam modeli ile hizmet sunuyoruz. İş başı yapan bireylerimize de işe uyum süreçlerinde de destek oluyoruz ve böylelikle kişinin daha verimli çalışmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

ABB'nin verdiği Eczane Destek Personeli eğitimini alan kursiyerler işlerine başladı - Resim : 2

“İŞ BAŞI YAPAN KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR”

Söz konusu eğitimi başarı ile tamamlayan ve eczane destek personeli olarak işe başlayan kursiyerlerden Sevilay Eylen “İş arama süreci devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası iş birliği ile düzenlenen Eczane Destek Personeli eğitimine başvurdum. Mülakat sürecini geçtikten sonra 8 hafta süren bir eğitimimiz oldu, eğitim sonucunda da düzenlenen yeterlilik sınavında da birinci oldum, bir süredir Eczacılar Odası’nda çalışmaktayım. Bize bu imkânı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Ankara Eczacılar Odası’na teşekkür ederim” diyerek ABB'ye imza attığı projeden dolayı teşekkür etti.

İş arayan vatandaşlara çeşitli projeler ile yeni istihdam olanakları sağlayan ABB'nin ilerleyen aylarda da benzer çalışmalar üzerinde çalışması bekleniyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın da bu tarz sosyal konularda ilgili olduğu ve vatandaşa destek vermenin önemli olduğunu ifade ettiği biliniyor.

SONRAKİ HABER