ABB’nin ücretsiz şantiye gezileri devam ediyor! Yeni gezi için tarih verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği ücretsiz Miras Şantiye Gezileri devam ediyor. Belediye, başkentin tarihi mirasıyla buluşmak isteyen vatandaşları için detayları paylaştı.

ABB’nin ücretsiz şantiye gezileri devam ediyor! Yeni gezi için tarih verildi

Sosyal ve kültürel alandaki faaliyetlerine devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Belediye başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin tarihi mirasının yaşatıldığı bir ortam yaratmak adına çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Miras Şantiye Gezileri’ne devam ediyor.

ANKARA KALESİ’NDEN ROMA TİYATROSU’NA KADAR ÜCRETSİZ GEZİ

ABB’nin ücretsiz şantiye gezileri devam ediyor! Yeni gezi için tarih verildi

Başkentte ilgi gören ve geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri, 25 Temmuz’da tarih ve arkeoloji meraklısı Ankaralıları tarihsel bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, vatandaşları 25 Temmuz Perşembe Ankara Miras Şantiye Gezileri kapsamında Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu Şantiyelerini ücretsiz şekilde gezdirecek.

Kent turizmini canlandırmak amacıyla düzenlenen 'Miras Şantiye Gezileri' ile tarihi mekânlardaki restorasyon çalışmalarını vatandaşlarla buluşurken, onlara uzman rehberler de eşlik ediyor.

ABB, geziyle ilgili detayları sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Kent turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediğimiz 'Miras Şantiye Gezileri' ile tarihi mekânlardaki restorasyon çalışmalarını vatandaşlarla buluşturuyoruz.

Uzman rehberler eşliğinde Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi'ni gezerken, geçmişin izlerini yaşıyoruz.

Gezilere katılmak ve başvurmak isteyen Ankaralılar https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras adresinden erişim sağlayabilirler.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER