ABB'nin şehre kazandırdığı park ve rekreasyon alanları yaz aylarının uğrak noktası oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesinin benimsemiş olduğu hizmet politikası kapsamında şehirde bir çok yeni yeşil alan kazandı. Günlük hayatın gürültü ve stresinden sıkılan Ankaralılar ise bu alanlara akın etti.

Ankara'nın artan nüfusu ve yerleşim yerlerinin çoğalması vatandaşların ferah ve sosyalleşebileceği alan ihtiyacını beraberinde getirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Ankara betonun değil yeşilin, imarın değil insanın kenti" sözü kapsamında park ve rekreasyon alanlarının yapımı hız kazandı.

BAŞKENTLİLER ONAYI VERDİ

Binlerce metre karelik yeşil alanda yürüyüş ve spor yapabileceği yerler bulan Ankaralılar aile ve sevdikleri ile beraber bu yerlere büyük ilgi gösterdi. Havaların sıcaklaşması ile birlikte vaktinin büyük kısmını dışarda geçiren başkentlilerin ilk gittiği yerler arasında bu alanlar yer aldı.

A Milli Takımımızın EURO 2024 Avrupa Şampiyonası maçları için bu alanlara kurulan dev ekranlar ile binlerce Ankaralı aynı anda omuz omuza bu yerlerde maç izledi. Ankara'nın farklı yerlerine inşa edilen bu alanlar çeşitli konser ve etkinliklere de ev sahipliği yapması ile çok amaçlı bir bölge olduğunu gösterdi.

ABB BU KONUDA TAVİZ VERMİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta bir çok defa yaptığı açıklamada kente böyle alanlar kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtmişti. Şehrin yeşilleşmesinin kıymetli olduğuna dikkat çeken Başkan Yavaş'ın açıklamaları büyük ilgi görmüştü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan bazı parkların adları ise şu şekilde ;

Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı

BAKAP Rekreasyon Alanı

Batıkent Rekreasyon Alanı

Lodumlu Rekreasyon Alanı

Gazi Park

30 Ağustos Zafer Parkı

Hacı Kadın Kent Ormanı Park Ankara

Çubuk 1 Barajı Rekreasyon Alanı