ABB'nin organize ettiği seminerde Cumhuriyetin tarihsel önemi konuşuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent halkının Cumhuriyetin kuruluşunu birlikte kutlaması ve o dönem yaşananları daha iyi bir şekilde gözler önüne sermek için hazırladığı etkinlikleri vatandaşlarla buluşturmaya başladı.

Ankara'da uzun yıllar verilen mücadelenin ardından Cumhuriyetinin kurulduğunun ilan edilmesinin üzerinden 101 yıl geçti. 29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye yarın 101 yaşına girecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de ülkenin bağımsızlığının kayıt altına alındığı bugün için günler öncesinden programlar hazırladı. 101. yıla özel hazırlanan etkinliklerden birisi de "Kanla, irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti" semineri oldu.

SEMİNER VE FİLM GÖSTERİMİ YAPILDI

Gerçekleşen seminerde Doç. Dr. Mesut Karakulak ve Dr. Selim Erdoğan Türkiye Cumhuriyetinin ilan edilmesinin tarihteki önemini ve ilana kadar gelinen süreçten bahsedildi. Söyleşinin ardından, Cumhuriyet’in ilanının bir gün öncesinde Çankaya Köşkü’nde verilen akşam yemeğini konu alan “Son Akşam Yemeği” filmi izleyicilerle buluştu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta seminer ile ilgili "Anlatımlarıyla bizleri derinden etkileyen Doç. Dr. Mesut Karakulak ve Dr. Selim Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Nice Cumhuriyet coşkusuyla dolu yıllara" şeklinde konuştu.

Ankara'da bayram kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler 29 Ekim akşamına kadar devam edecek. TUSAŞ terör saldırısından dolayı ABB'nin iptal ettiği konserlerin ise daha sonradan gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Kaynak: Haberankara.com