ABB'nin Miras Şantiye Gezilerine kayıt alınmaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, kentte çalışmaların devam ettiği şantiyelerde vatandaşlar için geziler düzenlemeyi sürdürüyor. Bu çerçevede ABB'nin Miras Şantiye Gezileri için kayıtlar da alınmaya devam ediyor.

ABB'nin Miras Şantiye Gezilerine kayıt alınmaya devam ediyor

ANKARA (İHA) - Başkent Ankara'daki çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin tarihi yapılarının ayaklanması ve gelecek nesillere aktarılması için şantiye çalışmalarına devam ediyor. Ankara'daki tarihi yapılar için oluşturulan şantiye alanlarını vatandaşların ziyaretine açan ABB, bu gezilere katılımları da kayıt formunu dolduranlar için sağlıyor.

ABB bünyesinde hizmet veren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından uzman arkeolog rehberleri eşliğinde gerçekleştirilen gezilerde vatandaşlar restorasyon çalışmalarına şahit oluyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ‘MİRAS ŞANTİYE GEZİLERİ’ SÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent turizmini canlandırmak ve tarihi miras kalıntılarının bugüne kadar yansıyan hikayesini Ankaralı vatandaşlarla paylaşmak amacıyla başlattığı ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ yoğun ilgi ile takip ediliyor.

ABB'nin Miras Şantiye Gezilerine kayıt alınmaya devam ediyor

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi 'Sokak Sağlıklaştırma' Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği şantiyelerin kapılarını vatandaşlara açılıyor. ABB tarafından hazırlanan gezi programına katılan vatandaşlar;

Roma Tiyatrosu,

Arkeopark,

Ankara Kalesi’ni gezerken bölge tarihine ilişkin bilgiler alıyor ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleme imkanı buluyor.

Ülkemizin Başkenti Ankara'nın 2 bin 800 yıllık tarihine ışık tutan yapıları yeniden ayağa kaldırmak ve gelecek nesillere aktarmak için restorasyon çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirten ABB, uzman rehberler eşliğinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen gezilere, ‘’https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras'' adresi üzerinden doldurulacak olan formla katılım sağlanabileceğini belirtti.

Belirtilen adres üzerinden formu doldurarak katılımızı sağlayabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER