ABB'nin Miras Şantiye Gezileri devam ediyor: İşte başvuru formu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte çalışmaların devam ettiği şantiyelere için geziler düzenlemeyi sürdürüyor. Bu çerçevede ABB'nin Miras Şantiye Gezileri için kayıtlar alınmaya devam ederken başvuru formu da paylaşıldı.

ABB'nin Miras Şantiye Gezileri devam ediyor: İşte başvuru formu

Başkent Ankara'daki tarihi yapılan hayata yeniden kazandırılması için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bu çalışmalara ilişkin bilgiler vermeye de devam ediyor. Ankara'nın tarihi yapılarının ayaklanması ve gelecek nesillere aktarılması için başlatılan şantiye gezisi programları da devam ediyor.

Ankara'da devam eden şantiye çalışmalarına vatandaşların da tanıklık etmesi adına geziler düzenlemeye devam ederken kentteki tarihi yapılar için oluşturulan şantiye alanları da vatandaşların ziyaretine açılıyor. ABB, ücretsiz gezilere katılım sağlanması açısından vatandaşlardan başvuru almaya devam ettiğini duyururken resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden açıklamalarda bulundu.

ABB'NİN ÜCRETSİZ ‘MİRAS ŞANTİYE GEZİLERİ’ SÜRÜYOR

ABB bünyesinde hizmet veren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından uzman arkeolog rehberleri eşliğinde gerçekleşen gezilerde vatandaşlar restorasyon çalışmalarına şahit olmanın keyfini çıkarıyor. Söz konusu geziler için vatandaşın başvurularını da resmi internet sitesi üzerinden alan ABB, bu gezilere ‘’https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras'' adresi üzerinden doldurulacak olan formla katılım sağlanabileceğini belirtti.

ABB'nin Miras Şantiye Gezileri devam ediyor: İşte başvuru formu

Bu çerçevede X hesabı üzerinden açıklama yapan ABB şu sözlere yer verdi;

''Kent turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediğimiz 'Miras Şantiye Gezileri' ile tarihi mekânlardaki restorasyon çalışmalarını vatandaşlarla buluşturuyoruz. Uzman rehberler eşliğinde Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi'ni gezerken, geçmişin izlerini yaşıyoruz.''

ABB'nin Miras Şantiye Gezileri devam ediyor: İşte başvuru formu - Resim : 2

Detaylı bilgi ve başvuru formu için ‘’https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras'' adresinin ziyaret edilerek istenilen bilgileri doldurmaları gerekiyor.

SONRAKİ HABER