ABB'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri terör saldırısı nedeniyle iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde yapılacak olan tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

ABB'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri terör saldırısı nedeniyle iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir son dakika duyurusu yayınlayarak Cumhuriyet Bayramı için hazırlanan etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. İptal nedeninin gerekçesi ise Ankara’daki terör saldırısı olarak gösterildi. Bundan dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce yapılacağını duyurduğu tüm Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri iptal edildiği için yapılamayacak.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şu açıklama yapıldı:

“Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm etkinlikler; Kahramankazan ilçemizde gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle iptal edilmiştir. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

ABB'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri terör saldırısı nedeniyle iptal edildi!

5 ŞEHİT, 22 YARALI!

Bugün öğle saatlerinde Kahramankazan'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle ülkede yas havası etkili olmaya başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan son açıklamaya göre terör saldırısı neticesinde 5 kişi şehit oldu. Ayrıca Bakan Ali Yerlikaya Ankara’da çeşitli hastanelerde tedavisine devam edilen 22 yaralının olduğunu duyurmuştu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN MİLLİ HASSASİYET

5 şehit ve 22 yaralının olduğu bir ortamda konser gibi etkinliklerin yapılması uygun olmayacaktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Mansur Yavaş yönetiminde milli bir hassasiyet gösterildi. Yapılan açıklamaya göre Cumhuriyet Bayramı için tertip edilen etkinlikler bu milli hassasiyet çerçevesinde iptal edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şehitlere yönelik göstermiş olduğu bu hassasiyet vatandaşlarca da takdir gördü.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER