ABB'nin ASKİ ekipleri Altındağ'da alt yapı çalışmalarına başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekiplerinin alt yapı çalışmaları tüm hızı ile devam ederken bu çalışmalardan biri de Altındağ'da yapıldı. ASKİ tarafından ilçeye 456 metrelik yağmur suyu ve atık su hattı yapılacak.

ABB'nin ASKİ ekipleri Altındağ'da alt yapı çalışmalarına başladı

Altındağ'da uzun süredir devam edene alt yapı sorunlarını çözmek için çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni çalışmasına start verdi. ASKİ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilçede toplamda 456 metre uzunluğunda ve 25 kilometre yeni yağmur suyu ile atık su hattı yapılacağı açıklandı. ASKİ'nin çalışmaları başladı.

ASKİ'DEN ALTINDAĞ'A 456 METRE UZUNLUĞUNDA YENİ YAĞMUR SUYU HATTI !

ASKİ Genel Müdürlüğünce, Altındağ ilçesindeki altyapı sorunlarını çözmek amacıyla kapsamlı çalışma başlatıldı. ASKİ'den yapılan açıklamaya göre, Altındağ'da yağmur suyu ve atık su kolektörlerinde uzun zamandır yaşanan sıkıntıları çözmek için ilçede özel bir yatırım programı devreye alındı.

Genel Müdür Memduh Aslan Akçay, yatırım programı çerçevesinde ilçeye 25 kilometre 456 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu ve atık su hattı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda, bazı cadde ve sokaklardaki birleşik çalışan yağmur suyu ve atık su hatlarının ayrıştırılmasıyla da konutlarda zaman zaman yaşanan pis su baskınlarının önüne geçilecek.

ASKİ tarafından başlatılan projenin yaklaşık maliyeti 300 milyon TL olarak açıklandı. ASKİ'nin başlattığı çalışmalar sonucunda Altındağ'da yaşanan alt yapı sorunlarını çözmek için 15 kilometre 336 metre yağmur suyu, 10 kilometre 120 metre de yeni atık su hattı yapılacak. Çalışmaların tamamlanması ile beraber alt yapı sorunları büyük oranda çözülmüş olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER