ABB'nin 133 kişilik zabıta alımına 4 bin kişi başvuru yaptı: Öğretmenler bile kuyrukta!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından açıklanan 133 zabıta alımı için başvuru süreci devam ederken rekor başvuru yaşandı. 4 bin kişi başvurusunu tamamlarken başvuru yapanlar arasında öğretmen adayları da yer aldı.

ABB'nin 133 kişilik zabıta alımına 4 bin kişi başvuru yaptı: Öğretmenler bile kuyrukta!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılacak olan 133 zabıta alımı için başvuru süreci tüm hızı ile devam ederken açılan 133 kişilik kadroya yapılan rekor başvuru dikkat çekti. Zabıta alımı için başvuru yapmak isteyen adaylar uzun kuyruklar oluştururken kuyrukta öğretmen adayları, fizyoterapistler, kamu yönetimi mezunu çok sayıda gencin yer alması dikkat çekti.

ABB PERSONELİ OLMAK İSTEYEN ADAYLAR BAŞVURU KUYRUĞUNDA!

ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından açıklanan zabıta alımı pozisyonu için başvuruların başladığı duyurulmuştu. Açılan pozisyona başvuru yapmak isteyen adaylar Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Spor ve Sergi Sarayı önünde uzun kuyruklar oluştururken başvuru yapan adaylar arasında öğretmenlik bölümü mezunları, fizyoterapistler ve kamu yönetimi mezunlarının da olması dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal yapılan alımlarla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Zabıta Daire Başkanlığı bünyesine 133 zabıta arkadaşımızı daha katacağız. 4 bine yakın başvurumuz oldu. Kadın arkadaşlarımız için 1.60 boy erkek arkadaşlarımız için 1.67 boy olmak üzere; KPSS 2024’ten P3 notu en düşük 65 olacak şekilde başvurular yapıldı.”

Başvuru yapan adayların bir çoğunun KPSS puanının 80 ve üzeri olduğu ifade edilirken memur olmak isteyen ancak atanamayacağını düşünen kişilerin bu poziyon için başvuru yaptıkları ifade edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı için metrelerce kuyruk oluşurken başvuru yapan kişiler arasında başka illerden gelenler olduğu da belirtildi.

ABB zabıta alımı için adaylar 11 Ekim tarihine kadar online başvuru yapabilecekler. Online iş başvurusu yapan adaylar sonrasında Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na gelerek gerekli belgeleri teslim ederek şahsen başvuru sürecini tamamlıyorlar. Başvurusu kabul edilen adaylar için mülakat ise 18-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER