ABB'den temizlik seferberliği: 10 bin 376 öğrencilik 22 okul temizlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başkentteki okullarda öğrenim gören öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda eğitimlerine devam etmeleri için seferberlik ilan edildi.

ABB'den temizlik seferberliği: 10 bin 376 öğrencilik 22 okul temizlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde okulları temizlemek için tam anlamıyla seferberlik ilan edip çalışmalara hızlı bir şekilde başladı. Başlatılan “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesinin yalnızca ilk gününde 22 okul temizlenerek eğitime hazır hale getirildi. Bu 22 okulda 10 bin 376 öğrenim görüyor.

Projenin ilk gününde 208 personel ve 44 araç ile okulları temizleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi her destek isteyen okula yardımcı oluyor. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre daha önce temizlik talebinde bulunan 265 okuldan 106’sının son dakikada çeşitli nedenler ileri sürerek taleplerini geri çektiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlamak amacıyla ilk, ortaokul ve liselerde temizlik seferberliği başlattı. “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesinin ilk gününde; toplam 10 bin 376 öğrencinin öğrenim gördüğü 22 okul 208 personel ve 44 araçla detaylı bir şekilde temizlenerek eğitime hazır hale getirildi. Temizlik talebinde bulunan 265 okuldan 106’sı çeşitli nedenlerle son dakikada talebini geri çekti.

ABB'den temizlik seferberliği: 10 bin 376 öğrencilik 22 okul temizlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu bir anlayışla okul öncesinden üniversite eğitimine kadar öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda temizlik hizmetlerinin sınırlandırılmasıyla ortaya çıkan hijyen sorununa çözüm getirmek amacıyla harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesiyle başkentteki okullara destek vermeye başladı. Çankaya, Keçiören ve Gölbaşı Belediyeleri de okullara temizlik desteğinin ilk gününde Ankara Büyükşehir Belediyesini yalnız bırakmadı.

PROJENİN İLK GÜNÜNDE TOPLAMDA 22 OKULUN 454 DERSLİĞİ TEMİZLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni başlattığı projeyle okullara hem temizlik malzemesi sağlıyor hem de hafta sonları belediyeye bağlı ekiplerle okullarda temizlik hizmeti sunuyor. Başkentte yaşayan öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim almasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk gününde 208 personel ve 44 aracıyla toplam 10 bin 376 öğrencinin öğrenim gördüğü 22 okulun 454 dersliğini detaylı bir şekilde temizledi. İlaçlama çalışmaları da gerçekleştirilen okullar, dört bir yanı dezenfekte edilerek eğitime hazır hale getirildi.

ABB'den temizlik seferberliği: 10 bin 376 öğrencilik 22 okul temizlendi! - Resim : 2

BAŞVURLARIN 106’SI SON DAKİKA İPTAL EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesinin okulların temizlik taleplerini almaya başlamasının ardından toplam 265 okul hizmetten faydalanmak için başvuruda bulundu. Başvuran okullardan 106’sı “Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla başvurumuzu iptal ediyoruz”, “Okulda tadilat var”, “Okulda sınav var”, “Velilerin talebi üzerine başvurumuzu iptal ediyoruz” gibi çeşitli nedenlerle son dakikada başvurularının iptalini istedi.

208 PERSONEL VE 44 MUHTELİF ARAÇLA TEMİZLİK BAŞLADI

Kent Estetiği Daire Başkanı Esra Güngör “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında başlayan, okullara temizlik desteğine ilişkin şunları söyledi:

“Ankara’da eğitim öğretim veren okullarımızda temizlik ve hijyen malzemelerinin dağıtılmasının yanında, hafta sonları da belediyemizin tüm ekiplerinin seferberliğiyle temizleme ve dezenfekte çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Her hafta sonu 50 okulumuzun bu hizmetten yararlanmasını hedefliyoruz. Kısa sürede 208 personel ve 44 muhtelif araçla ekibimizi kurduk.”

28 ve 29 Eylül tarihlerinde 52 okul için temizlik planlaması yaptıklarınıkaydeden Güngör, “Talep formunda bize iletilen bilgilere göre 1199 derslikte toplam 30 bin 985 öğrencinin kullandığı 52 okulda okul içi ve avlusunda temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışması programlanmıştır” diye konuştu. Bazı okulların taleplerini son dakika iptal ettiklerini ifade eden Güngör, temizlik desteği programında ilk ve orta dereceli okullara öncelik verdiklerini belirtti. Güngör temizlik programının detayına ilişkin “Avlu temizliğiyle başlayıp iç mekânlarda sınıf ve ortak kullanım alanlarının temizliği yapılacak, tüm sıraları silip, tuvaletleri yıkayacağız. Okulu komple dezenfekte edip belediyemizin kendi şirketinin ürettiği el dezenfektanlarını okullara bırakacağız” bilgisini verdi.

ABB'den temizlik seferberliği: 10 bin 376 öğrencilik 22 okul temizlendi! - Resim : 3

OKULLARA MALZEME VE HİZMET DESTEĞİ

“Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesiyle talepte bulunan tüm okullara hem temizlik malzemesi sağlanıyor hem de hafta sonları belediyeye bağlı ekiplerle okullarda temizlik hizmeti sunuluyor. Okullar, temizlik malzemesi talebi için “https://forms.ankara.bel.tr/okul-temizlik”, hafta sonu temizlik hizmeti için ise “https://forms.ankara.bel.tr/temizlik-hizmeti” adreslerinden form doldurabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından talep eden okulların temizlikleri gerçekleştirilecek. Ankara’da öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim görmeleri için yapılan bu faaliyet Ankaralıların da takdirini topluyor. Okulların komple temizliklerini gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi çok sayıda velinin de çocuklarının hastalanacaklarına dair kaygılarını gideriyor.

SONRAKİ HABER