ABB'den okul öncesi çocuklara afet farkındalık eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), okul öncesi çocuklara afet farkındalık eğitimi verdi.

ABB'den okul öncesi çocuklara afet farkındalık eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eğitim, sanat, kültür ve daha birçok alandaki çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), okul öncesi çocuklara afet farkındalık eğitimi verdi. Eğitimde çocuklara deprem, sel ve yangınlarda nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi.

Eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerine önem veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Belediye başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde kentte huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortam yaratılmak adına faaliyetler yürütülüyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi, çeşitli etkinlik, organizasyon ve uygulamalar gerçekleştirerek toplumu bilinçlendiriyor.

OYUN VE İNTERAKTİF AKTİVİTELERLE ANLATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), X hesabından yaptığı paylaşımla okul öncesi çocuklara afet farkındalık eğitimi verildiğini belirtti.

ABB'den okul öncesi çocuklara afet farkındalık eğitimi

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Doğal afetlerin olası etkilerine karşı her yaşta toplum bilinci yaratarak güvenliği artırmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Afet İşleri Dairemiz, okul öncesi çocuklara yönelik ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Semineri’ düzenlemeye başladı. İlki Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen eğitimde çocuklara; deprem, sel ve yangınlarda nasıl davranması ve neler yapmasını gerektiği oyun ve interaktif aktivitelerle anlatıldı."

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin afet farkındalık eğitimi verdiği çocuklar, hem konu hakkında bilgilendirildi hem de oyun aktiviteleri ile eğlenceli anlar yaşadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER