ABB'den öğrencilere servis ve abonman bilet desteği: Başvurular başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla başlattığı “Süt Desteği Projesi”nin ardından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına öğrencilere servis ve abonman bilet desteği sağlamak üzere harekete geçti. Söz konusu destekler için başvuruların alınacağı duyuruldu.

ABB'den öğrencilere servis ve abonman bilet desteği: Başvurular başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal belediyecilik anlayışı ile kentteki çalışmalarına devam ettiğini aktarırken yeni destek duyuruları yapmayı da sürdürüyor. ABB, okula giden öğrencilere yönelik desteklerini hız kesmeksizin sürdürürken çocuklar için başlatılan süt desteği projesinin ardından bu kez ulaşım desteği müjdesi geldi.

ABB tarafından yapılan son dakika açıklaması ile beraber kentte ikamet eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ulaşım desteği sunulacak. Bu destekler servis ve abonman kart biniş desteği olarak hak sahibi öğrencilere verilecek. Başvuruların alınmaya başladığını duyuran ABB, konuya ilişkin detayları resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden paylaştı.

ABB, ÖĞRENCİLERE SERVİS VE ABONMAN BİLET DESTEĞİ SAĞLAYACAK

ABB'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada sosyal destek alan ailelerin çocuklarının eğitimine yönelik desteklerin sürdüğü ifade edildi. Bu çerçevede 2021 yılından bu yana devam eden ''Öğrenci Servis Desteği Programı”nın 2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılında da devam edeceği açıklandı.

ABB'den öğrencilere servis ve abonman bilet desteği: Başvurular başladı

ABB, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projede, ilkokul öğrencilerine servis ücreti desteği, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman desteği verileceğini duyurdu. Başvurular bugün itibariyle alınmaya başlanırken son başvuru tarihi de 20 Eylül 2024 olarak açıklandı. Başvuru detayları için ''https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/Home/Merkezler'' adresinin ziyaret edilmesi gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER