ABB’den küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yıkama desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi küçükbaş hayvan yetiştiricilerine özel Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi desteği sunmaya başladı.

ABB’den küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yıkama desteği

Sosyal ve kültürel faaliyetler kadar üreticinin de ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde küçükbaş hayvan üreticilerine yeni bir destek sunmaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan üreticileri için sundukları Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi ile küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması ve et-süt, yapağı veriminin artırılmasını amaçlıyor.

Özellikle Kurban Bayramı süresince hayvan pazarlarında sıkça görülen küçükbaş hayvanların hastalık taşıması ve süt veriminin düşmesi gibi konular da konuşuluyordu. Bu doğrultuda Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), üreticiler ve küçükbaş hayvanları için Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi desteğini sundu. Belediye, küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması ve et-süt, yapağı veriminin artırılması amacıyla hayvan yetiştiricilerine ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli "Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi" desteği sunmaya başladıklarını açıkladı.

MAKİNELERİN KURULUMU VE TEMİZLİK İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞİYOR

ABB’den küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yıkama desteği

ABB bu makineleri, yetiştiricilerin işletmelerine giderek belediye ekiplerinin çalışmalarıyla makine kurulumunu ve temizlik işlemlerini de üstleniyor.

Belediye, küçükbaş hayvan üreticileri için sunduğu yıkama desteğini sosyal medya hesapları üzerinden bir video ile paylaştı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması ve et-süt, yapağı veriminin artırılması amacıyla hayvan yetiştiricilerine ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli "Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi" desteği sunmaya başladık.

“Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda ekiplerimiz, yetiştiricilerin işletmelerine giderek makine kurulumunu ve temizlik işlemlerini gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER