ABB'den dağıtılacak kömür yardımlarında üye iş yeri olacaklara çağrı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından verilen olan sosyal yardımlar ile ilgili olarak bir duyuru yapıldı.

ABB'den dağıtılacak kömür yardımlarında üye iş yeri olacaklara çağrı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar ulaştırmaya devam ediyor. Bu sosyal yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken kış mevsiminin yaklaşması ile beraber de kömür yardımının yapılabilmesine dair hazırlıklar sürüyor. Bu yapılacak olan kömür yardımının hazırlığına dair bir duyuru yapıldı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İNCİTİLMİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara sosyal yardım ulaştırırken Başkan Mansur Yavaş’ın talimatıyla ihtiyaç sahiplerini incitmemeye büyük bir özen gösteriyor. Bundan dolayı da ihtiyaç sahiplerine kömür yardımını direkt olarak belediye görevlileri ulaştırmıyor. Başkan Mansur Yavaş’ın getirdiği bir sistem olarak ihtiyaç sahipleri kömür yardımlarını üye iş yerlerine giderek direkt olarak alabiliyorlar ve herhangi bir şekilde de rencide olmuyorlar.

ÜYE İŞYERİ OLACAKLARA ÇAĞRI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi yapılacak olan kömür yardımlarında üye iş yeri olarak görev alabilecek iş yerlerine yönelik bir duyuru yaptı. Buna göre 27 Eylül 2024 tarihine kadar bu iş yerlerinin gerekli evraklarını toplayarak ABB’nin Sosyal Yardımlar birimine giderek başvuruda bulunması gerekiyor. Nakliyesi ile beraber kömür satışı yapabilecek bu iş yerlerinden katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi’ne sahip olmaları isteniyor.

Kömür yardımları için üye iş yeri olacak olnak isteyen ve ilk defa başvuru yapacak iş yerlerinden istenilen belgeler de açıklandı. Buna göre başvuru sırasında iş yeri temsilcilerinden vergi levhası, imza sirküleri, kimlik fotokopisi, Faaliyet Belgesi veya oda kayıt belgesi, katı yakıt satıcısı kayıt belgesi, kaşe isteniyor.

Ayrıca başvuru yapacak yeni iş yerleri için başvuru vekaletname ile yapılacaksa hem iş yeri sahibinin hem de vekillerin kimlik fotokopilerinin ve imza beyannamelerinin teslim edilmesi isteniyor. İş yerinde ortaklı durumu varsa her ortaktan kimlik fotokopisi ve imza beyannamesi veya imza sirküleri talep ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kömür yardımı ile ilgili olarak vatandaşlara vereceği yardım hakkında ilerleyen haftalarda ayrıca bir açıklama yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER