ABB'den bağımlılıkla mücadele kapsamında bilgilendirme paneli

Her yıl binlerce insanın hayatını karartan bağımlılık konusunda öğretici etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediliyor. Bu konuda Ankara'da düzenlenen panelde alanında uzman kişiler önemli bilgiler verdi.

ABB'den bağımlılıkla mücadele kapsamında bilgilendirme paneli

Günümüzde toplumlarda yasaklı maddeler ile tütün ve alkol ürünler olmak üzere bir çok konuda vatandaşların bağımlılık sıkıntısı yaşadığı biliniyor. İnsanın yaşayış biçimini çok kötü noktalara getiren bağımlılık konusunda resmi ve özel kurumlar çalışmalar sürdürüyor.

BAŞKAN YAVAŞ YAPILAN ÇALIŞMALARDAN BAHSETTİ

Konu ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir panel gerçekleştirildi. “Bağımlılık Nedir, Ne Değildir?” adı verilen panelde ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta yer aldı.

Bağımlılık konusunun öneminin farkında olduklarını ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Yavaş "Toplumun her kesimine ulaşabilmek adına seminerler verip, atölye çalışmaları gerçekleştiriyor ve bilgilendirici etkinlikler düzenliyoruz. Gençlerimizin bağımlılıkla mücadelede sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeleri için çeşitli programlar geliştirmekte ve toplumun farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz" dedi.

ABB'den bağımlılıkla mücadele kapsamında bilgilendirme paneli

BAĞIMLI BİREYLERE DESTEK

Büyükşehir olarak faaliyete soktukları Özgür Köy Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin önemine de değinen Başkan Mansur Yavaş "Bağımlılıkla mücadele danışmanlık merkezlerimizde, bağımlı bireylere ve ailelerine psikolojik destek, yönlendirme ve bilgilendirme hizmetleri sunuyoruz. Bu merkezlerimizde gerçekleştirilen tütün bırakma seansları ile sigara bağımlılığıyla mücadelede de önemli adımlar atıyoruz" şeklinde konuştu.

Panelde yer alan vatandaşlarda bu sorun ile ilgili tecrübelerinden bahsetti. Panelin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Zehra Arıkan'da yapılan çalışmalara değindi.

Konu ile ilgili ABB'nin çalışmalarda bulunmaya devam edeceği bildirildi. Toplum sağlığının iyileşmesi açısından yapılan çalışmalar yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER