ABB’den Ankara’nın merkezindeki trafik sorunu için büyük adım: Tüp tünel projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi son dönemlerde gündem olan trafik sorunu için tüp tünel projesini devreye almaya hazırlanıyor. Aktarılan habere göre Keçiören ilçesinin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan Fatih Köprüsü’ndeki trafik sorunu için çalışmalar başladı.

ABB’den Ankara’nın merkezindeki trafik sorunu için büyük adım: Tüp tünel projesi

Konuya ilişkin aktarılan son haberin detaylarına göre Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Keçiören ile şehir merkezi arasında bağlantı görevi gören Fatih Köprüsü’ndeki trafik sorununun azalması ve vatandaşların trafikte geçirdiği süreyi azaltmak için proje ihalesi düzenleyecek.

Şehir içi trafik sorununu azaltma konusunda yardımcı olacağı öngörülen projenin ihale şartnamesinde yükleniciden en az 2 dakika sürecek bir animasyon yapılması da istendi.

ÇİFT ŞERİTLİ TÜP TÜNEL PROJES

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Keçiören ilçesinin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan Fatih Köprüsü'nde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla çift şeritli tüp tünel yapılması için çalışma başlattı.

ABB’den Ankara’nın merkezindeki trafik sorunu için büyük adım: Tüp tünel projesi

PROJE İHALESİ DÜZENLENECEK

AA muhabirinin ABB kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığınca Keçiören ile şehir merkezi arasındaki bağlantı noktası olan Fatih Köprüsü'nde, hem trafik yoğunluğunu azaltmak hem trafikte geçen süreyi azaltmak hem de yakıt giderlerini düşürmek amacıyla proje ihalesi düzenleyecek.

3 BİN METRE OLMASI AMAÇLANIYOR

Bu kapsamda, Kazımkarabekir Caddesi istikametine giden hattın uzunluğu yaklaşık 2 bin 900 metre, Atatürk Caddesi istikametine giden hattın uzunluğu ise 3 bin metre olması hedefleniyor.

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde başlanacak işin, 240 günde tamamlanması planlanıyor.

SON TEKLİFLER 16 EKİM SAAT 14.30’A KADAR ALINACAK

Öte yandan yapılan açılamada projeye ilişkin son tekliflerin 16 Ekim saat 14.30’a kadar alınacağı ifade edildi. Detaylar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Proje sayesinde trafik sorununun bir kısmının ortadan kalkması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER