ABB'den Ankara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları uyardı. Söz konusu paylaşımda kuvvetli sağanak beklentisi olduğu ve bundan dolayı olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.

ABB'den Ankara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi

Başkent yeni bir yağmurlu günü daha yaşamanın hazırlıklarını yapıyor. Son günlerde aralıklarla etkisini gösteren yağmurların bugünde yaşanacağı tahmin edildi. Bu yıla damga vuran yağmur hadiseleri yaşayan Ankara'da akşam saatlerinde etkisini göstermesi beklenen yağmur ile ilgili ABB'den bir uyarı paylaşımı yapıldı.

ABB'den Ankara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi

AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Meteroroloji'den alınan bilgiye göre bugün akşam saatlerinden itibaren YEREL kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklenmektedir.

Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz"

OLUMSUZLUKLAR YAŞAMAMAK İÇİN UYARILARA DİKKAT EDİLMESİ İSTENİYOR

ABB paylaşımında yağışın 16:00-21:00 aralıklarında gerçekleşmesini beklediğini ifade etti. Ankara halkının istenmeyen bir durumla karşılaşmaması adına günlük planlamasını bu duruma göre ayarlaması büyük önem taşıyor.

Önceki haftalarda Ankara'da bir çok defa yağışlar şiddetli sele dönüşmüştü. Günlük hayatın durma noktasına geldiği yağışlar ülkece konuşulmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER