ABB Yaşasın Cumhuriyet Tünelini Gençlik Parkında ziyarete açıyor

Ankara'da Cumhuriyet Bayramı kutlaması hazırlıkları moralleri bozan terör saldırısına rağmen devam ediyor. Konser ve eğlencelerin iptal edildiği Başkentte bayram coşkusu diğer programlar ile sürdürülecek.

ABB Yaşasın Cumhuriyet Tünelini Gençlik Parkında ziyarete açıyor

Milli Mücadelenin yönetim merkezi, Türkiye'nin Başkenti Ankara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için gün sayıyor. Cumhuriyetin ikinci yüz yılının ilk senesi olan bu özel gün kapsamında Ankara'da bir dizi program gerçekleştirilecek.

Uzun süredir yapılan konser ve eğlence hazırlıkları Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı nedeniyle iptal edilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi iptal ettiği eğlence programları haricinde programların saygıyla birlik ve beraberlik içerisinde yaşanacağını belirtmişti.

MİLLİ MÜCADELEYİ LED EKRANDA TANIMA DENEYİMİ

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesinin 26 Ekim günü Gençlik Parkında "Yaşasın Cumhuriyet Tüneli" adlı bir alanı ziyarete açacağı açıklandı. Türkiye'de bir ilk olacak bu tünelin, Kurtuluş Savaşı süreci ve Cumhuriyetin önemi gibi kavramları ziyaretçilere teknolojik yöntemlerle tanıtacağı belirtildi.

Ankara'en çok tercih edilen eğlence alanlarından Gençlik Parkında açılışı gerçekleştirilecek bu alan Türkiye Cumhuriyetinin baş harflerinden oluşan bir LED tünel olacak.

Gelişen teknoloji ve yapay zeka sayesinde milli değerler gelecek nesillere onların ilgilendiği şekide yansıtılıyor. Bu hizmetler arasında olan Yaşasın Cumhuriyet Tünelinin saat 11:30'da açılacağı öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER