ABB vatandaşları uyardı! Mansur Yavaş'ın sesi kullanılarak sahte videolar hazırlanıyor

Son dönemin yükselen teknolojisi yapay zeka çoğu zaman tehlikeli bir hal alabiliyor. İnsanların ses ve görüntülerini birebir taklit eden bu teknoloji toplumu yanlış yönlendirebilecek sonuçlara yol açabiliyor.

ABB vatandaşları uyardı! Mansur Yavaş'ın sesi kullanılarak sahte videolar hazırlanıyor

İnsanlığın hayatına ilk girdiği andan itibaren toplumu ikiye bölen yapay zeka teknoloji bir kesim tarafından çok sevilirken diğer bir kesim tarafından tehlikeli görülüyor. Tehlikeli görenler ise hazırlanan sahte görsellerin insanları yanlış yönlendirebileceği ve olumsuz sonuçların ortaya çıkabileceğini savunuyor.

ABB vatandaşları uyardı! Mansur Yavaş'ın sesi kullanılarak sahte videolar hazırlanıyor

Yapay zeka ile ilgili tartışmalar devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuya dair önemli bir uyarı yaptı. Söz konusu uyarıda ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sesinin kullanıldığı sahte videoların yayıldığını ve buna karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

ABB vatandaşları uyardı! Mansur Yavaş'ın sesi kullanılarak sahte videolar hazırlanıyor - Resim : 2

SAHTE GÖRSELLERE KARŞI UYARI PAYLAŞIMI YAPILDI

ABB'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklama “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın yapay zekâ yöntemiyle sesinin taklit edildiği ve görüntüsünün kullanıldığı sahte reklamlar yayınlandığı tespit edilmiştir" denildi. Gerçeklikle alakası olmayan bu materyallere dair “Vatandaşlarımızı aldatmak üzere yapılan bu videoların ve reklamların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamakta olup bu tarz art niyetli girişimlere itibar etmemenizi önemle rica ederiz” ifadelerini kullanan ABB'nin konu hakkında gerekli işlemleri başlattığı öğrenildi.

GELİŞMELERİ DOĞRU KAYNAKTAN TAKİP ETMENİN ÖNEMİ

Her gün yüzlerce video izleyen insanların aklına doğru ile yanlışı nasıl ayırt edecekleri sorusu geliyor. Bu konuda uzmanların yaptığı tavsiye ise önemli isimler ile ilgili gelişmeleri resmi hesaplar üzerinden takip etmek şeklinde oldu.

SONRAKİ HABER