ABB Ulus ve Ankara Kalesi'ne ücretsiz ring seferleri düzenliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi'ne ücretsiz ring seferleri düzenlemeye devam ediyor. Ankara'nın tarihine tanıklık edilmesi için yapılan bu gezilere katılmak isteyenler için de detaylar belediye tarafından paylaşıldı.

ABB Ulus ve Ankara Kalesi'ne ücretsiz ring seferleri düzenliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkent Ankara'nın kültürüne tanıklık etmek isteyenler için başlattığı kültür gezilerini sürdürüyor. ABB, kentin kalbi konumunda olan Ulus’u turizmin önemli simgelerinden biri haline getirmek için farklı çalışmalara imza atarken Cumhuriyet’in kurulduğu Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde ulaşımı kolaylaştıran ücretsiz ringlerin de seferlerine devam ettiği duyuruldu.

Turistlerin de rotaları arasında yer alan noktalara sağlanan ring seferleri ile Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi tarihi alanlara kolay ve hızlı ulaşım imkanı veriliyor. ABB'nin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklama ile vatandaşları bilgilendirdi.

ABB'DEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI

ABB, yenileme ve restorasyon çalışmalarıyla Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni iş dünyası ve turizmin önemli simgelerinden biri haline getirmeyi amaçlarken bölgede ulaşımı kolaylaştırmak için ücretsiz ring seferleriyle hizmet veriyor. ABB tarafından yapılan güncel açıklamada ''Başkent Tarihinin Kalbi Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde, "Ankara Kalesi"ne ücretsiz ring araçları seferlerine devam ediyor.

Yoğun ilgi gören ring seferleri ile kent tarihimize ışık tutan tarihi, turistik noktalara daha kolay, konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşılıyor.'' denildi.

ABB Ulus ve Ankara Kalesi'ne ücretsiz ring seferleri düzenliyor

Haftanın her günü 10.00 - 12.00 ve 13.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. 30 dakika aralıklarla düzenlenen ücretsiz seferler sayesinde yerli ve yabancı turistler tarihi kent merkezine ulaşarak Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi birçok sosyal, kültürel ve dini alanı ziyaret edebiliyor.

ABB Ulus ve Ankara Kalesi'ne ücretsiz ring seferleri düzenliyor - Resim : 2

Hareket Noktası Ulus Metro İstasyonu Karşısı olan duraklardan vatandaşlar ulaşım imkanı elde ederken ücretsiz ring seferleri;

  • Ulus Metro İstasyonu karşısında yer alan Tarihi Kent Merkezi Gezi Durağı’ndan başlayıp,
  • Anafartalar ve Hükümet Caddesi kesişimi,
  • Anadolu Medeniyetleri Müzesi,
  • Ankara Kalesi,
  • Samanpazarı PTT,
  • Etnografya Müzesi-Resim ve Heykel Müzesi,
  • Melike Hatun Camii güzergahında devam ediyor.
SONRAKİ HABER