ABB Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor

Ankara merkezi yerlerinde kentin tarihine ışık tutan eserler barındırıyor. Bu yerlerin yerli ve yabancı turistler tarafından daha rahat görünmesi için çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi bir paylaşımda bulundu.

ABB Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor

Ankara ülke genelinde başkent olması ile daha ön plana çıkmasına karşın turizm konusunda da adından söz ettiriyor. Merkez ve çevre ilçelerde önemli tarihi yer ve eserlerin olduğu Ankara çok sayıda turisti ağırlıyor.

KENT TURİZMİNİ CANLANDIRMA GİRİŞİMLERİ

Büyükşehir Belediyesi'de kentin sahip olduğu bu önemli yerlerin gelecek nesillere de aynı şekilde ulaşması adına restorasyon ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Ziyarete açık olan yerlerde ise turistlerin işlerinin kolaylaştırılması adına çeşitli programlar hayata geçiriliyor. Bu kapsamda ABB geçtiğimiz yıllarda kentin merkezinde olan ve en ünlü yerlerinden olan Ulus Tarihi Kent Merkezi'ne ücretsiz ulaşım hizmetine başlamıştı.

ABB Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor

Bu hizmet ile vatandaşlar çıkılması diğer yerlere göre nispeten daha zor olan Ankara Kalesi gibi yerlere daha kolay ulaşıyor. ABB dönem dönem iste bu hizmetin var olduğunu hatırlatan paylaşımlarda bulunuyor. Son yapılan paylaşımda da bu konuya değildi.

KOLAY VE HIZLI ULAŞIM İMKANI

ABB tarafından vatandaşlara yönelik yapılan hatırlatmada “Kültürel tarihimize sahip çıkmak ve kent turizmini canlandırmak adına çalışmalarımız sürüyor. Başkent tarihin kalbi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde ücretsiz ring araçları seferlerine devam ediyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ring seferleri ile; Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı ve Ankara Kalesi gibi tarihi alanlara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılıyor” denildi.

Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar haftanın her günü 10:00-12:-00 ve 13:00-18:00 saatleri arasında ücretsiz ringe binebiliyor.

SONRAKİ HABER