ABB tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zaferi söyleşisine İlber Ortaylı katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenleyeceği etkinlikleri duyurmuştu. Bu çerçevede Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, kentte konuk edildi. Prof. Dr. Ortaylı önemli bir söyleşiye imza attı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yıl dönümü kapsamında Ankara'da pek çok etkinliğe imza atıldı. Başkent Ankara'da düzenlenen etkinliklerde zafer meşalesi de yakılırken kentteki program takvimini duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı ağırlayacağını duyurmuştu.

Ankara'da "Hürriyet ve Bağımsızlık Fikrinin Ölümsüz Abidesi 30 Ağustos Zaferi" söyleşisini düzenleyen ABB'nin konuğu Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı olurken önemli bilgilere yer verildi.

TARİHÇİ PROF. DR. İLBER ORTAYLI, "30 AĞUSTOS ZAFERİ" SÖYLEŞİSİNE KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesince 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Gençlik Parkı'nda "Hürriyet ve Bağımsızlık Fikrinin Ölümsüz Abidesi 30 Ağustos Zaferi" adlı söyleşi düzenlendi. Söyleşiye katılan tarihçi, yazar Prof. Dr. Ortaylı, başkentlilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Ortaylı, burada yaptığı konuşmasında, cumhuriyetin Türk halkının kimliğini bağlayan unsur olduğunu ifade ederken 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemine değindi.

ABB tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zaferi söyleşisine İlber Ortaylı katıldı

"Ağustos zaferlerinin en sonuncusu 30 Ağustos'tur, 26 Ağustos-30 Ağustos arasıdır, 4 gündür. Gerisi tamamen ricat eden bir orduyu kovalamaktan ibaretti. 14 gün süre istemişti Gazi Paşa, '13 günde bitti, demek yanılmışız bir gün' demiş. 13 günde bitti iş." değerlendirmesinde bulunan Pro. Dr. Ortaylı'ya ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Genel Koordinatörü Hacı Ali Bozkurt, tablo hediye etti. Prof. Dr. Ortaylı, söyleşiye katılım sağlayan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Anadolu Ajansı