ABB servis şoförlerini ilk yardım konusunda bilinçlendirdi

Başta trafik kazaları olmak üzere gün içinde meydana gelen kaza olaylarında insanların hayatının kurtarılmasında yapılan ilk müdahale büyük önem taşıyor. İnsanlar yaralı vatandaşlara iyi niyetleri olduğu halde yaptıkları yanlış müdahaleler ile zarar verebiliyor.

ABB servis şoförlerini ilk yardım konusunda bilinçlendirdi

Sadece araç kazaları zamanında akıllara gelen ilk yardım günün her anında insanların bilmesi gereken kurallar silsilesi olarak gözler önüne seriliyor. Özellikle yakın zamanda Türkiye'de çok sayıda heimlich manevrası ile boğazına cisim kaçan insanları kurtulması bu durum ile ilgili örnekler arasında yer alıyor.

Ankara'da ilk yardım konusunda bügün faydalı ve önemli bir eğitim verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün bir araya gelerek verdiği eğitimde servis şoförlerine ilk yardım ve güvenli sürüş teknikleri anlatıldı.

SERVİS ŞOFÖRLERİNİN MESLEĞİNİN CİDDİYETİNDEN BAHSEDİLDİ

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonunda yapılan eğitimde çok sayıda can taşıyan servis şoförleri bir kaza ile karşı karşıya kalmaları halinde neler yapmaları gerektiğine dair bilgi sahibi oldular.

ABB servis şoförlerini ilk yardım konusunda bilinçlendirdi

Verilen eğitime katılım yüksek oldu. Salonun doldurulmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu servis şoföflerinin mesleğinin ciddiyetine dikkat çekti. Çolakoğlu servisçilere "Sizlere emanet edilen çocukların güvenliğini sağlayarak önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Herhangi bir olumsuz olayın bize yansımaması denetimlerimizin ve sizin büyük dikkattiniz sayesindedir" şeklinde konuştu.

Program sonunda servis şoförlerine katılım belgesi verildi. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılar görevlerine geri döndü.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER