ABB şehirdeki UNESCO Dünya Mirasındaki eserler için gezi düzenleyecek

Türkiye dünyanın tarihsel yapı ve eserleri bulundurma anlamında dünyanın en önemli konumları arasında yer alıyor. Başkent Ankara'da sahip olduğu tarihi yer ve eserler ile dikkatleri üzerine çekiyor.

ABB şehirdeki UNESCO Dünya Mirasındaki eserler için gezi düzenleyecek

Birleşmiş Milletler çatısı altında faaliyetlerini sürdüren UNESCO dünyanın farklı yerlerindeki tarihi yapıları ya da kültürel faaliyetleri korumak ve gelecek nesillere ulaştırmaya devam ediyor. Bir eserin ya da yerin UNESCO listesine dahil edilmesi turizm anlamında da büyük etki sağlıyor.

ABB'DEN BİR KÜLTÜR GEZİSİ DAHA

Türkiye'nin farklı şehirlerinde olduğu gibi Ankara'da UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan eserlere ev sahipliği yapıyor. Bu yerlerin tanıtılması ve ifade ettiği anlamın herkes tarafından bilinmesi için harekete geçen ABB bu yerlere gezi düzenleyeceğini duyurdu.

ABB şehirdeki UNESCO Dünya Mirasındaki eserler için gezi düzenleyecek

Konu ile ilgili resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti ve Altındağ ilçesinde yer alan Arslanhane Camisinin ücretsiz olarak vatandaşlara gezdirileceğini ifade etti.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPILDI

ABB "UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan tarihi ve kültürel eşsiz değerlerimizi keşfetmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezilerimiz başlıyor. Tarih dolu bir yolculuğa çıkmak için sizleri bekliyoruz" diyerek vatandaşları yerlerini ayırtmaya davet etti.

ABB geçtiğimiz günlerde de tarihi yerlerde devam eden çalışmaların görülmesi ve o yerlerinde tanıtılması için Şantiye gezileri başlatmıştı. Ankara halkının bu geziye de ilgisinin yüksek olması tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER