ABB Miras Şantiye Gezileri ile vatandaşlara tarihi alanları gezdiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi şehirdeki tarihi yerleri koruma adına çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmaları hem görmek hem de o yerleri gezmek isteyenler ise ücretsiz bir şekilde ABB tarafından geziye çıkarılıyor.

ABB Miras Şantiye Gezileri ile vatandaşlara tarihi alanları gezdiriyor

Ankara'da şehir turizmini daha da üst seviyelere çıkarma adına projeler geliştirilmeye ve uygulanmaya devam ediliyor. Binlerce yıllık kültür mirasına sahip olan Ankara'da bu durumu devam ettirmek adına eserler ile yakından ilgileniliyor.

ANKARALILAR ŞEHRİNİ KEŞFETMEYE DEVAM EDİYOR

Kentin sembol yapılarının aslı bozulmayacak şekilde yapılan restorasyon çalışmalarına ABB geçtiğimiz dönemlerde dikkat çekici bir program başlatmıştı. “Miras Şantiye Gezileri” adı verilen bu programda vatandaşlara uzmanlar eşliğinde önemli yerler gezdiriliyor.

Gittikleri yerlerde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen vatandaşlar aynı zamanda önemli tarihi bilgilere sahip oluyor. Bu gezilere dair ABB yeni bir duyuru yaparak vatandaşları kayıt yaptırmaya davet etti.

ABB Miras Şantiye Gezileri ile vatandaşlara tarihi alanları gezdiriyor

Yapılan paylaşımda "Kent turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediğimiz "Miras Şantiye Gezileri" ile tarihi mekânlardaki restorasyon çalışmalarını vatandaşlarla buluşturuyoruz. Uzman rehberler eşliğinde Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi'ni gezerken geçmişin izlerini yaşıyoruz" denildi. 17 Mayıs tarihinde yapılacak olan Ankara Miras Şantiye Gezisine katılmak isteyenler için ise “https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras” adresi üzerinden kayıt yaptırmaları talep edildi.

İLGİ BÜYÜK

ABB'nin yaptığı sosyal faaliyetlere vatandaşlardan yoğun ilgi oluyor. Bu gezilere de farklı yaş gruplarından insanların katılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER