ABB metroda yangın ve yolcu kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

Her gün binlerce insanın kullandığı toplu taşıma araçlarında kimi zaman istenmedik durumlar yaşanabiliyor. Bu nedenle olası acil durumlara karşı ekiplerin hazır ve bilgi olması büyük önem taşıyor.

Ankara'nın en öncelikli toplu taşıma aracı olarak bir çok kesim tarafından metro gösteriliyor. Yerin altından gitmesi ve gidilecek yere hızlı bir şekilde ulaştırması bu ulaşım aracını diğerlerine göre bir adım öne taşıyor.

ACİL DURUMLARA KARŞI HAZIRLIK

Metroların aksaması ya da metrolarda acil müdahale gerektiren anların yaşanması ulaşımda sorunların yaşanmasına neden oluyor. Bu gibi durumların yaşanmasını önlemek adına Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak ABB son yaptığı paylaşımda metroda tatbikat gerçekleştirdiğini duyurdu. ASKİ İstasyonunda gerçekleştirilen tatbikatın konusunun ise "Trende yangın ve Yolcu kurtarma" temasına sahip olduğu ifade edildi.

Senaryo gereği metroda yangın çıkması ve bir yolcunun metro içinde gazdan etkilenmiş şekilde olması sonrasında itfaiye ekipleri şahıs için kurtarma operasyonu düzenlendi. Ekipler sistematik bir şekilde hareket ederek vakayı kurtardı ve sağlık ekipleri müdahalesini gerçekleştirdi.

"ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR"

Bu gibi tatbikatlar ile ekipler olası acil durumlara karşı daha tecrübeli hale geliyor. ABB'de "Ankara'nın güvenliğini ve acil durumlara hazırlığını artırmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor" diyerek halkı bilgilendirdi.

Yurt genelinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşları vatandaşın ve personellerin katılımı ile tatbikatlar yapıyor. Tatbikatlara katılım ve adımları doğru uygulamak önem arz ediyor.