ABB Meclisi Eylül 2024 ilk toplantısı yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılar Eylül 2024 tarihinde de devam etti. ABB Meclisi Eylül 2024 toplantısının birinci birleşimi tamamladı.

ABB Meclisi Eylül 2024 ilk toplantısı yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kentle ilgili konuların görüşülmesi için ABB Meclisi bir araya gelmeye devam ediyor. ABB Meclis toplantıları her ay düzenli olarak yapılırken Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül 2024 toplantısının birinci birleşimi de bu çerçevede gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayının ilk toplantısını yaptı. Meclis 1. Başkan Vekili Ertan Işık başkanlığındaki toplantıda, Çubuk ilçesinin ulaşım sorunlarına dair soru önergesi sunuldu. EGO Genel Müdürü Engin Taylan'a iletilen ulaşım sorunlarına süresi içinde cevap verileceği bildirildi.

ABB MECLİSİ, EYLÜL AYININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

ABB Meclisi eylül ayının ilk toplantısında CHP Grubu'nun "Etimesgut ilçesi sınırlarında bulunan, İstasyon Caddesi'ne paralel uzanan caddeye "İkinci Yüzyıl Cumhuriyet Caddesi" adının verilmesi" önergesinin Meclis toplantısının sonunda görüşülmesine karar verildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçedeki bir caddenin trafiğe kapatılmasıyla ilgili kendilerine bildirim yapılmadığını ifade etti. Başkan Demirbaş, "UKOME kararı alınmış bizlere tebliği yapılmadı, toplantısına çağırılmadık ve sabah kalktığımızda o yolun kapalı olduğunu gördük. Vatandaşlar sabah o yoldan giderken herhalde ceza yemişlerdir çünkü haberleri yok. Ulaşım noktasında UKOME kararlarının bizlerle paylaşılması ve bu toplantılara davet edilmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu. Demirbaş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile ilçe merkezini bağlayacak yolun açılmadığını belirterek, "3 senedir böyle duruyor. Yine sanayi yolunda bir köprümüz var, 2 senedir köprü var ve yol yok." değerlendirmesinde bulundu.

ABB ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde yürütülen BELTEK kurslarının protokolünün yenilenmesine ilişkin başkanlık yazısı görüşülmesi oy birliğiyle kabul edilirken Meclis üyelerinin aldıkları gündem dışı sözün ardından oturum, 10 Eylül Salı günü saat 18.00'de toplanmak üzere sonlandırıldı.

SONRAKİ HABER