ABB Meclisi ağustos ayı toplantısını yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddeleri merak edilirken görüşülen konu başlıkları belli oldu.

ABB Meclisi ağustos ayı toplantısını yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisinin aylık toplantı takvimi merak ediliyordu. ABB Meclisi, 2024 yılı ağustos ayının ilk toplantısını 8 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı, Büyükşehir Belediye Meclis Birinci Başkanvekili Ertan Işık başkanlığında yapıldı. Işık, toplantıda, Meclise sunulan soru önergelerinin yasal süreleri içerisinde cevaplanacağını belirtti.

ABB MECLİSİ, AĞUSTOS AYININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Meclis üyelerinin gündem dışı söz almasıyla devam eden toplantıda, AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, sunulan soru önergesinin daha öncekilere dayanan bir önerge olduğunu belirterek, çok fazla ölümlü kazalar olan bir yolun kavşakla ilgili sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Belediyelerin vergi ve SGK prim borçları hususuna ilişkin söz alan Yeniden Refah Partisi Grup Başkanvekili Şirin Doğan, AK Parti'nin seçimlerde ilk defa ikinci parti konumuna geldiğini ifade ederek, tasarruf tedbirlerine giderek belediyelerin ayaklarına pranga vurduğunu ileri sürdü. Doğan, bu borcun 20 yıldır AK Parti'li belediyelerden tahsil edilmediğini belirterek, bu ödemelerin şimdi neden istendiğini sordu.

AK Parti adına Doğan'ın sorusunu yanıtlayan Ünal ise hayat pahalılığı ve ekonomik dar boğazın olduğunu belirterek, halka hizmet anlamında ve belediyelere para verme anlamında gereğinin yerine getirileceğini ifade etti.

Ankapark'ın havuz yalıtımı için 42 milyon liralık ihaleye ilişkin CHP'li meclis üyelerinden açıklama beklediğini belirten Yalçın, bu konuda kamuoyunun aydınlatılmasını talep etti.

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise Yalçın'ın, iddialarına ithafen Meclis kürsüsüne çıkarak Meclis üyelerinden kapıdaki çaycıya kadar, özür dilemesi gerektiğini belirterek, gündemin belediyelerin vergi ve SGK borcu değil, Türkiye ekonomisi olduğunu kaydetti. ABB Meclisine sunulan önergelerin kabul edildiği toplantı, 9 Ağustos'ta toplanmak üzere sona erdi.

SONRAKİ HABER