ABB İtfaiyesine su üstü arama kurtarma eğitimi verildi

İnsanların kaza ya da doğal afet gibi durumlarda en çok ihtiyaç duyduğu kişilerin başında itfaiye ekipleri geliyor. Bu nedenle itfaiyecilerin her şarta hazırlıklı olmasını isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, personellerine Mavi Gölde bir eğitim çalışması gerçekleştirdi.

Çoğu zaman istenmeyen bir durumla başbaşa kalan insanlar itfaiye erlerinin yoğun mücadelesi sonucu canlarını kurtarıyor. Yangınlar, kazalar ve araç içi sıkışmalarda sıkça kendilerini görmeye aşina olduğumu itfaiye mensuplarına karada olduğu gibi suda da ihtiyaç duyuluyor.

Bu nedenle Ankara İtfaiyesi Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Mavi Göl'de bir su üstü arama kurtarma eğitimi verdi. Hem suyun altı hemde üstünde oluşabilecek her duruma karşı hazırlıklı olması istenen itfaiye personelleri özellikle sel ve su baskını gibi durumlarda doğru ve etkin bir hizmet gerçekleştirmek için eğitim aldı.

YENİ PERSONELLER EĞİTİLDİ

18 personele verilen eğitim başarı ile tamamlandı. Son dönemde Ankara içinde de olmak üzere farklı şehirlerde meydana gelen sel afetleri eğitimin ne kadar önemli bir konu hakkında olduğunu gözler önüne serdi.

Gerçekleştirilen eğitim ile ilgili konuşan Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Ekip Amiri Mesut Bozkurt Yeni alınan personeller arasından seçilen 18 eğitim çavuşunun su üstü kurtarma eğitimini gerçekleştirdiklerini söyledi. İlerleyen zamanlarda da benzer personel eğitimleri verilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com