ABB İtfaiye ekipleri emeklilere yangın söndürme eğitimi verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehre hizmet veren İtfaiye ekipleri önemli bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. Söz konusu etkinlikte emekli vatandaşlara teorik ve uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi verildi.

ABB İtfaiye ekipleri emeklilere yangın söndürme eğitimi verdi

Kırsal ve kent bölgelerinde sıklıkla yangın vakalarına rastlanılan Ankara'da, itfaiye ekipleri ihbar aldığı anda olay yerine doğru yola çıkıyor. Yangınların ilk çıktığı anda ve sonrasında vatandaşların ekipler gelene kadar neler yapacağını bilmesi büyük önem taşıyor.

Bir olay ile karşı karşıya kalma ihtimallerinden dolayı ABB itfaiyesi Sincan ve Batıkent emekli lokali üyelerine bir eğitim uygulaması gerçekleştirdi. Program ilk olarak Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu Konferans Salonunda verilen teorik eğitimle başladı. Konu ile ilgili uzmanlar emekli vatandaşlara yangın vakaları hakkında önemli bilgiler verdiler.

ABB İtfaiye ekipleri emeklilere yangın söndürme eğitimi verdi

İTFAİYE HAFTASI KAPSAMINDA EMEKLİLERE TEORİK VE UYGULAMALI BİLGİLER VERİLDİ

Teorik eğitimin ardından uygulama eğitiminde konuşan İtfaiye Dair Başkanı Levent Çeri "İtfaiye Haftası kapsamında sizleri ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Küçük bilgiler ve küçük hareketlerle sevdiklerimizi kurtarma ihtimalimiz var. Bu konuda bilgilendirmeler yapılacak. Güzel bir program gerçekleştireceğiz" dedi.

ABB İtfaiye ekipleri emeklilere yangın söndürme eğitimi verdi - Resim : 2

Teorik eğitimin ardından ikinci aşama olarak uygulamalı eğitime geçildi. Eğitimde ekipler aracın içinde sıkışan insanları nasıl kurtardıkları, yangına nasıl müdahale ettikleri gibi durumlar ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Emekli vatandaşlar almış oldukları eğitim sonrası alandan ayrıldılar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER