ABB İtfaiye ekipleri barajda mahsur kalan 2 köpeği kurtardı

Ankara'da günün her anında hazır bir şekilde çalışmalarını yürüten itfaiye ekipleri önemli bir operasyona imza attı. Kesikköprü Barajında köpeklerin sıkıştığı ihbarını alan görevliler hızlıca harekete geçti.

Söz konusu olay 19 Haziran günü gerçekleşti. İki adet köpeğin gölette kaldığını gören vatandaşlar durumu ilk olarak Jandarmaya bildirdi. İlgili ihbarı alan Jandarma ekipleri Ankara Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçti.

KÖPEKLER İÇİN KURTARMA OPERASYONU

Jandarmadan bilgi alan ABB'ye bağlı itfaiye ekipleri masum canları mahsur kaldıkları yerden kurtarmak için düğmeye bastı. Görevleri kapsamında gerekli donanımı hazırlayan ekipler bota binerek iki adet olduğu tespit edilen köpekleri başarılı bir operasyon ile kurtardı.

Kendilerinin kurtarılması için bekleyen köpeklerin yaşadığı korku ise gözlerinden okundu. Sığındıkları yerden kurtarılan köpekler ise itfaiye birimleri ile birlikte alanda bekleyen veterinerler tarafından muayene altına
alındılar.

BAKIM EVİNE GÖNDERİLDİLER

Muayenesi yapılan köpeklere ne olacağı ise kısa sürede belli oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurtarılan ve muayene edilen köpeklerin ABB Geçici Hayvan Bakım Evi'ne gönderildiği öğrenildi.

İtfaiye ekipleri benzer operasyonları yılın her anında zaman fark etmeksizin gerçekleştiriyor. Görevliler tehlike arz eden durumlarda vatandaşların bireysel hareket etmemesini ve direk kendilerine haber vermesini şiddetli bir şekilde vurguluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER