ABB ihtiyaç sahibi kadınlara ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda Türkiye'de ilk olan bir sağlık hizmetini duyurmuştu. Rahim ağzı kanserini önlemeye yönelik kullanlan HPV aşısının 9-30 yaşındaki ihtiyaç sahibi kadınlara bedava yapılacağı ifade edilmişti. Son gelen açıklamada aşılama sürecinin başladığı açıklandı.

ABB ihtiyaç sahibi kadınlara ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlattı

Ankara'da yaşayan kadınlar için çok büyük önem ifade eden açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından gelmişti. Sosyal belediyecilik anlamında bir çok program hayata geçiren ABB Başkanı Yavaş "Kız çocukları ve kadınlar için ücretsiz HPV aşısı uygulamamızı başlatıyoruz. Haziran ayında başlayacak olan aşı uygulamamızdan yararlanmak için belediyemizden sosyal yardım almak ve 9-30 yaş aralığında olmak yeterli" demişti.

RAHİM AĞZI KANSERİNE KARŞI ÜCRETSİZ AŞI HİZMETİ

Kadın vatandaşlara ücretsiz hijyenik ped desteği gibi ses getiren uygulaması da bulunan ABB'nin ücretsiz HPV aşılaması ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Sosyal medya hesabından gelişmeyi duyuran Başkan Mansur Yavaş "Ankara’da başlattığımız ücretsiz HPV aşısı projesi kapsamında ilk etapta 2.000 vatandaşımızın aşılanmasını planlıyoruz. Türkiye’de ilk kez bizim duyurduğumuz bu projeyle halk sağlığına önemli bir katkı sunuyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş sözlerini tüm vatandaşların bu aşıya ücretsiz olarak ulaşabilmesini temenni ettiğini belirterek sonlandırdı.

ABB ihtiyaç sahibi kadınlara ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlattı

AŞILAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE YAPILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konu ile ilgili şehrin önemli eğitim kurumlarından Gazi Üniversitesi ile iş birliğine gitti. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı'da projeyi severek kabul ettiklerini ifade ederek "Şu anda aşılama hizmetlerimiz hastanemiz bünyesinde yapılmakta. İlerleyen aşamada da Büyükşehirden bize gelen bilgilere göre bunların devamının geleceği yönünde oldu" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'da HPV aşısının özellikle 15 yaş altı insanalrda yüzde 99,5 koruma sağladığını belirtti.

ABB ihtiyaç sahibi kadınlara ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlattı - Resim : 2

Aşı uygulamasından yararlanan kadın vatandaşlarda aşının normalde pahalı olmasından dolayı bir çok insanın bu sağlık hizmetinden yararlanamadığını ifade ederek ABB yönetimine teşekkür ettiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER