ABB ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kantin desteğinde bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokul düzeyindeki çocuklarına yönelik başlattığı kantin desteği uygulamasına bu senede devam ediyor. ABB öğrencilerin ailelerine destek kapsamında 1100 TL yatırdıklarını duyurdu.

ABB ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kantin desteğinde bulundu

Günün büyük bir bölümünü okulda geçiren öğrenciler yemek ihtiyaçlarını okullardaki kantinlerden sağlıyor. Bu durum öğrenciler için bir miktar para harcama zorunluluğunu beraberinde getiriyor.

17 BİNDEN FAZLA AİLENİN HESAPLARINA PARA YATIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi de kendilerinden destek alan ailelerin çocuklarının okulda rahatça beslenebilmesi için 2022 yılında kantin desteği uygulaması başladı. Bu hizmet sayesinde çocuklar sadece okul kantinlerinde verilen tutar kadar harcama yapabiliyor. ABB diğer yardımlarında olduğu gibi verilen desteği sadece ilgili yerde kullanma zorunluluğu tutarak yardımın amacına ulaşmasını sağlıyor.

ABB ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kantin desteğinde bulundu

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ABB, Altındağ ve Mamak'ın ardından Sincan'da da bu uygulamayı başlattıklarını duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi "17 bin 132 ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kart’larına sadece okul kantinlerinde geçerli olarak yapılacak aylık 1100 TL’lik ödemeyi gerçekleştirdik. Toplamda 18 milyon 845 bin 200 TL ödeme yaptık" ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN GENİŞLEMESİ BEKLENİYOR

Kantin desteği uygulaması şu anda Ankara'nın sadece 3 ilçesinde devam ediyor. İlerleyen zamanlarda farklı ilçelerinde bir program içerisine dahil edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER