ABB ihtiyaç sahibi adayların KPSS ön lisans sınavı için ödenen miktarı açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenci ve sınava girecek adaylara maddi anlamda destek verilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda maddi durumu kısıtlı olanlara çeşitli şekillerde destek olan belediye, sınav ücretlerini karşılama gibi önemli bir hizmette bulunmuştu.

ABB ihtiyaç sahibi adayların KPSS ön lisans sınavı için ödenen miktarı açıkladı

Başkan Mansur Yavaş yönetiminde sosyal hizmetlere ve yatırımlara daha ağırlık veren ABB sınav dönemlerinde ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürüyor. Öğrencilere kırtasiye yardımına kadar destek olan ABB, öğrencilerin ve vatandaşların hayalleri kapsamında girdikleri sınavlarda da onları yalnız bırakmadı.

EĞİTİMDE DESTEK SÜRÜYOR

Lise ve üniversite sınavlarında da benzer adımlar atan Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada sınava girecek ve maddi destek aldığı tespit edilmiş kişilerin KPSS ön lisans sınav ücretlerinin karşılanacağı ifade edilmişti.

Söz konusu adım atıldı ve binlerce adayın ücreti onların yerine ödendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından ödenen toplam miktara dair paylaşım yaptı.

ABB ihtiyaç sahibi adayların KPSS ön lisans sınavı için ödenen miktarı açıkladı

ABB: "HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Söz konusu paylaşımda "Eğitimde fırsat eşitliği adına, aydınlık geleceğimiz için her zaman yanınızdayız. Belediyemizden sosyal destek alan 2 bin 445 vatandaşımızın KPSS Ön Lisans sınav ücretlerini sağlamak için 1.100.250 TL ödeme desteği gerçekleştirdik" denildi.

Bu uygulamanın gelecek yıllardaki sınavlarda da devam etmesi bekleniyor. Sınav ücretlerindeki artıştan dolayı maddi sıkıntı çekenler için bu hizmet büyük anlam ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER