ABB hane başına 600 TL et desteği ödemesini hesaplara yatırdı

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar devam ederken enflasyonun yükselişi nedeniyle vatandaşın ekonomik desteğe olan ihtiyacı artıyor. Birbiri ardına gelen zamlar, market raflarına yansırken ABB'den et desteği açıklaması geldi.

ABB hane başına 600 TL et desteği ödemesini hesaplara yatırdı

Enflasyonla mücadele devam ederken vatandaşların alım gücü de bir hayli düştü. Özellikle dar gelirli ailelerin mutfak masrafları için harcamaları gereken tutarı bir araya getirmekte zorlanmaları nedeniyle çeşitli destekler gündeme geliyor. Başkent Ankara'da da ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yardımlar yapacağını duyururken beklenen açıklama geldi.

ABB tarafından ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek ödemeleri yatırılmaya devam ederken ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın da talimatıyla et desteği verilirken bu destek nakit olarak Başkent Kart'lara yatırılıyor. ABB tarafından yapılan son dakika açıklaması ile kentteki ihtiyaç sahiplerine yeniden et desteği ödemesi yatırıldığı ifade edildi.

ABB'DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 600 TL ET DESTEĞİ ÖDEMESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, ekonomik sıkıntılar çeken Ankaralı vatandaşlara verdiği sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Başkent Ankara'da bu kez et desteği hesaplara yatırılırken konuyla ilgili olarak ABB'den açıklama geldi.

ABB hane başına 600 TL et desteği ödemesini hesaplara yatırdı

ABB'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ''Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluk yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarını taşıyan 219.442 aileye, hane başı 600 TL olmak üzere, toplamda 131.665.200 TL tutarında et yardımı ödemesini 29. kez gerçekleştirdi.'' ifadeleri yer aldı. Bu çerçevede kentte 219 bin 442 ailenin Başkent Kartlarına 600 TL tutarında et desteği ödemesi gerçekleştirildi.

SONRAKİ HABER