ABB Gordion Antik Kentini tanıtmak için Polatlı'ya geziler düzenleyecek

Ankara'nın dünya tarafından kabul gören tarihi yeri olan Gordion ile ilgili önemli bir karar alındı. Belediyenin son oturumunda bu yerin daha çok ilgi çekici bir yer olması için adımlar atılması konusunda mutabık kalındı.

ABB Gordion Antik Kentini tanıtmak için Polatlı'ya geziler düzenleyecek

Günümüzde Ankara'nın Polatlı ilçesi sınırlarında kalan Gordion Antik kenti sadece ülkenin değil dünyanın da kıymet verdiği bir bölge olarak biliniyor. Alana verilen önem 2023 yılında UNESCO'nun burayı Dünya Miras Listesine alması ile gözler önüne sermişti.

GORDİON'UN TANITILMASININ ÖNEMİ VURGULANDI

Ankara içinde uluslararası alanda önemli bir başarı olan bu kararın üstünden yaklaşık bir senelik bir süre geçmesinin ardından yeni bir olay daha yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinde yapılan oturumda bu bölgenin tanıtılması için girişimler yapılması gerektiği dile getirildi.

Konu ile ilgili konuşan AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal Gordion'un öneminden bahsetti ve "Bununla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak daha yoğun çalışma yapmak, buraları Ankaralı gençlerimize, hemşehrilerimize tanıtmak, geziler yapmak ve bunların etkisini artırmak adına yapılacak çalışmaları düzenlemekte fayda var" ifadelerini kullandı.

Meclis üyeleri toplantıda Gordion'un insanlara daha fazla tanıtılması için geziler yapılmasına dair raporu kabul etti.

ATILACAK ADIMLAR BEKLENİYOR

Bu gelişmenin ardından atılacak resmi adımlar beklenmeye başlandı. ABB'nin hali hazırda kent merkezindeki yerlerin tanıtılması için şantiye gezileri gibi çalışmalarda bulunduğu biliniyor.

Önemi ülke sınırlarını aşan Gordion ile ilgili daha farklı adımların atılması şehre ve Polatlı halkına olumlu yönde etki edecek. Önümüzdeki günlerde konuya dair yeni gelişmelerin olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER