ABB Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz Çalıştayı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (AB)) çocukların internette karşılaşabileceği tehlikeleri ve bu konu ile ilgili üstlenilmesi gereken rolleri ele alan “Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz Çalıştayı” düzenledi.

ABB Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz Çalıştayı düzenledi

ABB’nin düzenlemiş olduğu Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz Çalıştayı'na katılımın yoğun olduğu görüldü. Düzenlenen panelde çocukların internette karşılaşabileceği tüm tehlikeler ele alındı.

Düzenlenen çalıştayıda konuşma yapan ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, 2025 yılı içerisinde sorunlar için çözüm önerilerini uygulamaya geçireceklerini ifade etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Gençlik Parkı'nda çocukların internette karılaşabilecekleri tehlikelere karşı aile, yerel yönetimler ve kamu otoritelerinin üstlenmesi gereken rollerin masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenlendi. ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi işbirliğiyle akademisyenler, yazarlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıf temsilcilerinin katıldığı “Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz Çalıştayı" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

“2025 YILINDA AKTİF OLARAK UYGULAMAYA GEÇİRECEĞİZ”

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar yaptığı konuşmada, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızla ilgili dijital dünyada neler yapabiliriz, konunun uzmanlarıyla tartışacağız. Çalıştay sonunda çıkan bildiriden veya bizden Büyükşehir Belediyesi'nden aktif olarak yapılmasını istediklerimizi bildiri haline getirip, 2025 yılında aktif olarak buradaki sorunları ve çözüm önerilerini uygulamaya geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“BEN ŞİMDİDEN VADETMİŞ OLUYORUM”

Yorgancılar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla bugün burada gelecekte yasaklamalarla, sınırlandırmalarla, kısıtlamalarla değil de aslında çocuklarımıza, gençlerimize, ailelerimizle bu işin daha verimli, daha rasyonel nasıl yapabileceğini tartışacağımızı umuyorum. Çünkü bugün sosyal medya araçları artık hayatımızın bir gerçeği ve bundan sonra bu gerçek farklı biçimlerde, farklı isimlerle hayatımızla rol oynamaya devam edecek. Dolayısıyla bunu kullanmayı öğrenen yeni nesillerimiz ve ailelerimiz buradaki faydayı da elden bırakmayacaklar. Biz buradaki çıktılarımızda özellikle çocuk meclisimizde bu farkındalığı arttıracağız. Çocuk kulüplerimizde, aile yaşam merkezlerimizdeki önümüzdeki süreçte aktif olarak faaliyetlerimizin içine katarak somut işler yapacağımızı da ben şimdiden vadetmiş oluyorum”

ABB’nin düzenlemiş olduğu çalıştaya ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi işbirliğiyle akademisyenler, vakıf temsilcileri ve dernek üyeleri gibi pek çok kişi katılım sağladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER