ABB Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda modernleşme projesi yürütüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda başlattığı tadilat projesinde çalışmalarına devam ediyor. 14 bin 250 metrekarelik alanda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Ankara Büyükşehir Belediyesi projenin detaylarını da duyurdu.

ABB Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda modernleşme projesi yürütüyor

Başkent Ankara'nın çehresinin iyileşmesi ve görünümünün güzelleşmesi için çalışmalar yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte yeni sağlıklaştırma projelerine de devam ediyor. Ankara'daki tarihi öneme sahip ve kültürel değerler arasında yer alan bölgelerde modernleştirme çalışmalarını sürdüren ABB, yeni çalışması hakkında da vatandaşları bilgilendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esat Semt Hali ve Çarşısı’ndaki 14 bin 250 metrekarelik alanda başlattığı tadilat projesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ederken birçok sosyal ve kültürel alanın yer aldığı projeye dair de bilgiler verdi. Başkent halkının daha modern, sağlıklı ve güvenli bir hizmetle buluşacağını aktaran yetkililer güncel durumu da paylaştı.

ESAT SEMT HALİ VE ÇARŞISI MODERNLEŞİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların daha modern, sağlıklı ve güvenli hizmetlerle buluşabilecekleri alanları kente kazandırmaya devam ederken Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından çalışmaların sürdürüldüğü “Esat Semt Hali ve Çarşısı Tadilat Projesi”nde sona gelindi.

ABB Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda modernleşme projesi yürütüyor

Esat Semt Hali ve Çarşısı'nın bölgenin çekim merkezlerinden biri haline gelmesi hedeflenirken 14 bin 250 metrekarelik alanda mahalle dokusu korunarak gerçekleştirilen proje ile bodrum katında otopark bulunan toplam 4 katlı Esat Semt Hali ve Çarşısı, daha modern bir hale gelecek.

ABB Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda modernleşme projesi yürütüyor - Resim : 2

Projenin 3 bin 380 metrekarelik zemin katında, yeme içme alanlarının yanı sıra tamirci, kunduracı, çiçekçi, sahaf, fotoğrafçı ve hırdavatçı gibi çeşitli esnafların yer alacağı 30 dükkan yer alacak. Siğer katlarda ve terasta ise atölyeler, kütüphaneler, gençlik merkezi, radyo müzesi, kayıt stüdyosu, tasarım pazarları, açık hava oyun alanları gibi pek çok sosyal ve kültürel alan bulunacak.

ABB Esat Semt Hali ve Çarşısı’nda modernleşme projesi yürütüyor - Resim : 3

Terasta ayrıca Başkentlilerin çeşitli lezzetlerle buluşabileceği bir de sofra çemberi oluşturulacak. Çalışmaların sona ermesi için çalışmalar takvim dahilinde kesintisiz olarak sürerken hem esnaf hem de vatandaşın yüzünün gülmesi hedefleniyor.

SONRAKİ HABER