ABB EGO Otomobilsiz Kent Günü etkinliğinde sağlıklı yaşama vurgu yapıldı

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Otomobilsiz Kent Günü kapsamında etkinlikler düzenleneceği açıklanmıştı. İnsanların araçları yerinde diğer alternatif araçlar ile seyahat etmesi ve sağlıklı yaşama dikkat çekilen etkinlik eğlenceli anlara sahne oldu.

Ankara'da Otomobilsiz Kent Günü etkinliğinde sağlıklı yaşam vurgusu

Dünya genelinde insanların hayatlarını kolaylaştıran toplu taşıma araçları bazen istenmeyen sonuçlarda ortaya koyabiliyor. Özellikle insanların artık hareketlerinin azalması sağlık konusunda önemli bir soru işareti olarak akıllarda yer ediniyor.

PEDALLAR SAĞLIKLI YAŞAM VURGUSU İÇİN ÇEVRİLDİ

İnsanları hareket etmeye teşvik etmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına Ankara'da önemli bir gün geçirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından Otomobil Kent Günü etkinliği düzenlendi.

Başkentin işlek caddelerinden olan Tunalı Hilmi'de bisiklet pedallarını sağlıklı yaşam için çeviren kadınlar hareket etmek konusunda farkındalık oluşurdu.

ABB EGO Otomobilsiz Kent Günü etkinliğinde sağlıklı yaşama vurgu yapıldı

HER YAŞTAN VATANDAŞ ETKİNLİKLERE KATILIM SAĞLADI

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara'da bu süre zarfında bir çok etkinlik düzenlendi. Yaşlılar ve çocuklar etkinliklerde yer alarak sağlıklı bir şekilde hayata devam etmeyi eğlenceli bir şekilde deneyimledi.

EGO Genel Müdürü Taylan Engin'de kurum olarak sağlıklı yaşam konusuna büyük önem verdiklerini ifade etti. Ayrıca programlarda yer alan vatandaşlarda çok mutlu ve heyecanlı olduklarını belirterek "Bize böyle bir fırsat verildiği için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER