ABB Dünya Akciğer Günü etkinliği kapsamında etkinlik düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Dünya Akciğer Günü etkinliği kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Herkes için temiz hava” sloganı ile düzenlenen etkinlikler kapsamında vatandaşlar Kızılay Metro İstasyonu’nda ücretsiz solunum fonksiyon testi ölçümü yaptırdı.

ABB Dünya Akciğer Günü etkinliği kapsamında etkinlik düzenledi

Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak ve Etimesgut’ta bulunan danışmanlık merkezlerinde mücadeleye devam ettiklerini ifade eden ABB, yeni bir etkinliğe daha imza attı.

Şehir dışında olduğu için düzenlenen etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katılamadı. Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal katıldığı etkinlikte halkın akciğer sağlığını korumak adına çeşitli projeleri duyurmaya devam ettiklerini ifade etti.

"HERKES İÇİN TEMİZ HAVA" SLOGANIYLA DÜZENLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu ile iş birliğinde “Dünya Akciğer Günü” kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Herkes için temiz hava” sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, ABB Konferans Salonu’nda solunum sağlığı seminerleriyle buluşan vatandaşlar, Kızılay Metro İstasyonu’nda ise ücretsiz solunum fonksiyon testi ölçümü yaptırdı.

ABB, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

ABB Dünya Akciğer Günü etkinliği kapsamında etkinlik düzenledi

5 İLÇEDE DANIŞMANLIK MERKEZLERİ

Sigara ve alkol bağımlılığına karşı Altındağ, Mamak, Çankaya, Keçiören ve Etimesgut'taki danışmanlık merkezlerinde mücadeleye devam eden Büyükşehir Belediyesi, Dünya Akciğer Günü’nde de 23 dernekten oluşan Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu iş birliğinde bir etkinliğe imza attı.

ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM KATILDI

“Herkes için temiz hava, herkes için sağlıklı akciğerler” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda “Dünya Akciğer Günü Farkındalık Konferansı ve Etkinliği” düzenlendi. Etkinliğe; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay ve Öğretim Üyesi Dorina Esendağlı katıldı.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi için birbirinden farklı önemli çalışmaları uygulamaya koymaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan ve yapılacak olan projeler kamuoyuna duyuruluyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER