ABB dolandırıcıların yeni yöntemini ifşa etti: "Su arıtma cihazı hediyesi"

Ankara Büyükşehir Belediyesinin milyonları ilgilendiren bir kurum oluşu ve pek çok işlemin buradan yürütülmesi bazı olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Bu nedenle sık sık vatandaşları bilgilendirme paylaşımları yapılıyor.

ABB dolandırıcıların yeni yöntemini ifşa etti: "Su arıtma cihazı hediyesi"

Ankara'da yaşayan vatandaşların birikimlerini aldatmaca yoluyla gasp edenlere karşı asayiş birimleri mücadelesini sürdürüyor. Öte yandan her geçen gün kendilerine farklı bir yol bulan dolandırıcılara karşı ABB uyarı mesajları paylaşıyor.

HER GEÇEN GÜN FARKLI BİR YÖNTEM

Konu ile ilgili olarak ABB resmi internet üzerinden konusu aynı, içeriği farklı bir uyarı metni paylaştı. Söz konusu metinde ABB kendilerine gelen ihbarlardan bahsederek bu duruma benzer bir olay yaşayanlar olursa dikkat etmemelerine dair cümlelere yer verildi.

ABB dolandırıcıların yeni yöntemini ifşa etti: "Su arıtma cihazı hediyesi"

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Bazı art niyetli kişilerin "Ankara Büyükşehir Belediyesinin su arıtma cihazı hediye ettiği" şeklinde dolandırıcılık maksatlı vatandaşlarımızı aradıkları yönünde ihbarlar tarafımıza ulaşmıştır.

Belediyemizin böyle bir uygulaması yoktur. Konuyla ilgili gerekli yasal süreç başlatılmış olup art niyetli girişimlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz"

KURUMLAR YA DA ŞAHISLAR BU ŞEKİLDE PARA TOPLAYAMAZ

Yapılan açıklamaların temelinde ABB ya da diğer kuruluşların hiç bir şekilde vatandaşlardan para talep etmeyecekleri şeklinde oldu. Bu durumu bilen insanların gerekli yerlere bilgi vermesinden başka yapması gereken bir durum bulunmuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER